Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü 2. Lig Bayan Basket Takımı, Harranspor ile Şanlıurfa’da yaptığı müsabaka sonrası,  Akçakale ilçesinde Suriyeli mültecilerin kaldığı Süleyman Şah Kampını ziyaret etti. Kampta kalan Suriyeli mültecilerin sevgi seliyle karşılanan ve mültecilere çeşitli ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım poşetlerini veren Üniversitemiz Bayan Basketbol Takımı, daha sonra yetkililer nezdinde kampta incelemelerde bulundu.  

 

Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın” Türk Milleti her daim mazlum, mahzun ve düşkünden yana olmuştur. Milli ve manevi birlikteliğimizin en derin olduğu Suriye halkının acısına bir parça da biz Nevşehir’den çare olduğuysak bu bizi mutlu eder.  Allah hiçbir insanı yurdundan etmesin ve bütün mazlum milletlere yardım etsin” dedi.

 

Taşğın ayrıca, bu ziyaretin gerçekleşmesinde gösterdikleri hassasiyetten dolayı Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’a, Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü 2. Lig Bayan Basketbol Takımı teknik ekibi ve oyuncuları ile kendilerinden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür etti.