Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Van Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği tarafından organize edilen gezi programı çerçevesinde ilimize gelen şehit ailelerini Nevşehir’de ağırladı.
Programa; Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Van Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ahmet Baki ile Van ve Nevşehir´de bulunan şehit aileleri katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 54. Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılmak üzere geldiği Hacıbektaş programının ardından Nevşehir´de İl Jandarma Komutanlığı sosyal tesislerinde düzenlenen programa teşrif ederek, şehit aileleri ve gazileri ile yemekte bir araya geldi.
Protokol mensuplarının da katılmış olduğu yemekte protokol üyeleri şehit aileleri ve gazileri ile yemek yedi sohbet etti, onlarla yakından ilgilendi.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada bugüne kadar hiçbir şehit ailesinin isyan etmediğini bundan dolayı da çok güçlü bir ülke olduklarını söyledi. Bakan Kurtulmuş, “Van´da ki şehit yakınları ve gazilerle Nevşehir´de ki şehit yakınları ve gazilerinin buluşmasını sağlamak son derece önemlidir.  Sofrada sohbet ederken de gördüğüm manzaradan dolayı fevkalade memnun olduğumu belirtmek isterim. Ben çok şehit cenazesine katıldım. Neredeyse şehit cenazelerinin hiç birinde anneler, babalardan, evlatlardan, eşlerden, çocuklardan zerre miktarı bir şikâyet, isyan duymadım. Evet, insanlar ağladı hatta gösterdikleri gözyaşlarından çok daha fazlasını içerilerine akıttılar” dedi.
Vali İlhami Aktaş ise; “Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 54.Ulusal 28. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri kapsamında ilimize teşrif etmeleri ayrıca Van’dan ve ilimizden davetimize iştirak eden şehit aileleri ile birlikte bir arada bulunmaktan dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim.
Vatan, Millet, Bayrak ve Devlet uğrunda canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet, aile ve yakınlarına da sabırlar diliyorum. Ayrıca Van ilinden ilimize gelerek bizlerle bu ortamı paylaşan şehit ailelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.