Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Ürgüp Avanos bağlantısını sağlayan turizm yolu olarakta bilinen güzergahtaki yol yapım çalışmalarını inceledi.
Vali Ceylan'a gezisinde Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar ve Ürgüp Kayamakamı Tuğba Yılmaz eşlik etti.

Yolun Ürgüp ilçesinden Devrent Vadisi'nin girişine kadar tamamlanan asfaltlama çalışmalarını takip eden Ceylan burada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tatar'dan bilgi aldı. 

İnceleme sonunda açıklamalarda bulunan Ceylan, Kapadokya bölgesinin belki en önemli yollarından birinin öenmli bir aşamasının tamamlandığını kalan kısmının ise kısa sürede bitirilerek bölge turizminin hizmetine kazandırılacağını kaydetti.

Bu yolun yapımı için Nevşehir Milletvekilleri'nin de girişimiyle 5 buçuk milyon TL'lik kaynak alındığını ve il özel idaresi tarafından yapımına başladığını belirten Ceylan, 8 buçuk kilometrelik yolun Ürgüp Devrent Vadisi girişine kadarki bölümünün asfaltlama çalışmalarının sona erdiğini bundan sonraki Avanos'a kadar olan kısmında çok kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.