NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesi bu yıl ramazan ayında yine her gün bin 500 Kişilik iftar sofraları kuruyor. O Sofranın mimarları ise çalışmaya sabahın erken saatlerinden itibaren başlıyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda açık havada kurulan ve zaman zaman havanın soğuk oluşu, rüzgarlı oluşu nedenleriyle eleştirelere maruz kalan iftar sofrasının bu yıl Nevşehir Modern Pazaryeri içerisinde kurulması ile birlikte iftarını belediye sofrasından açmak isteyenler daha rahat bir ortama kavuştu.

Nevşehir Belediyesi çalışanlarının yanında Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası sosyal tesislerinde sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlanmaya başlanan günün iftar menüsü büyük bir titizlik içerisinde hazırlanıyor. Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen’in koordinesinde hazırlanan iftar menüsü için kazanlar dolusu çorba, yemek çeşitleri ve tatlılar hazırlanıyor.

Oda Başkanı Selim Özmen’i kimi zaman çorba kazanını karıştırırken, kimi zaman iftar sofrasında görev alanları kontrol ederken görebileceğiniz Nevşehir Belediyesinin iftar hazırlığında yaklaşık 10 kişilik ekip görev alıyor.