Nevşehir merkezinde sokak aralarında, okul önlerinde, parklarda sürüler halinde ve başıboş şekilde dolaşan aşısız ve küpesiz sokak köpekleri, vatandaşlara korku salıyor. Vatandaşlar, cadde ve sokaklarda gruplar halinde dolaşan köpeklerin birçoğunun aç ve çoğunun tehlikeli olduğunu iddia ederken, özellikle 2000 Evler , Ragıp Üner ve Güzelyurt mahalleleri başta olmak üzere Nevşehir merkezinde bulunan ce mahalle sokak arasında gruplar halinde gezen bu köpeklere bir çare bulunulması gerektiğini ifade ederek yetkilileri göreve davet ediyorlar.

FİB Haber.Com okuru bir vatandaşımızda çocuğunun Kapadokya hastanesi park alanında okula giderken üzerinde bir grup köpeğin yoldan geçmelerine izin vermediğini savundu. Gece yolda başıboş köpeklerle karşılaşan vatandaşlar yollarını değiştirmek zorunda kalıyor. Sürüler halinde dolaşan sokak köpeklerine belediyenin neden müdahale etmediğini soran vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. 

İşte en son bu tür benzer şikayetlerle dertli vatandaşlarımızdan bir duyarlı vatandaşımızın bize gönderdiği o resim ve ifadeleri aynen şöyle:
 - "Sokak ortasında köpekler geziyor. Birkaç kez söylendi ama galiba ilgilenen yok. Çocugum gecen okuldan gelirken havlamislar kafayı bozacaktı. Eskişehirde yaşanan olayı biliyoruz. Bu fotoğraf dun cekildi. Kapadokya hastanesi parki..."


Nevşehir'lilerin Sesi ve Sitesi www.fibhaber.com olarak konuyu Başta Belediye ve Nevşehir Valiliğine iletiyoruz. Biran önce tedbir alınmasını bekliyoruz ve FİB Haber Merkezi olarak Konunun takipcisi olacağız...