İçişleri Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Kars'tan bin 500 öğrenci Nevşehir'e  gelecek.
İçişleri Bakanlığı tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden 50 bin çocuğun batı illeri gezmesini öngören 'Biz Anadoluyuz' projesi başlatıldı. Proje kapsamın da  Nevşehir, Kars'tan bin 500 çocuğu misafir edecek.
Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi öncülüğünde, proje kapsamında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Vali İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver başkanlığındaki toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve haber ajanslarının temsilcileri paydaş olarak yer aldı. 
Toplantının ardından açıklamada bulunan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, çocuklarının terör örgütlerinin istismarının dışına çıkartılması, ön yargılarının ortadan kaldırılması amacıyla projenin gerçekleştirileceğini söyledi. ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Kars'tan bin 500 öğrenciyi ağırlayacaklarını dile getiren Aktaş, “Çocuklarımızı Nevşehir Kapadokya Bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıştırıp onlara güzel zaman geçirmek niyetindeyiz" dedi.