Nevşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Demir yeni dönem çırak öğrenci kayıtlarının başladığını, kayıtların 31 Ocak 2015 tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Kayıt yaptırmak isteyen adaylarla ilgili bilgi veren Demir, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki bir işyerinde fiilen çalışan 14 yaşını doldurmuş, 19 yaşından gün almamış sağlık durumu icra ettiği mesleğe uygun kişilerin Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırabileceklerini söyledi. Demir, “Kriterlere uygun olan çırakların belirtilen günler arasında Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmekte. 19 yaşını geçmiş ancak, daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş kişiler de çıraklık eğitimine kayıt yaptırabilirler.” dedi.

Nevşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet DEMİR yaptığı açıklamada; "02.01.2015 tarihinde başlayan çırak öğrenci kayıtlarımız, 31.01.2015 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir." dedi. Kayıtlarda istenecek belgeler aşağıda verilmiştir.

ÇIRAK ÖĞRENCİ KAYITLARI İÇİN

GEREKLİ BELGELER

1-

4 Adet sözleşme ( Mes. Eğt. Merkezi Müd. alınacak)

2-

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi  (1 adet ) TC nolu

3-

3 adet vesikalık fotoğraf(Son altı ay içinde çekilmiş)

4-

Diploma veya Tasdiknamenin aslı ve fotokopisi(2012 Haziran ve sonrasında ilköğretimden mezun olanların, açık liseye kayıtlı olmaları gerektğinden bu öğrenciler için öğrenci belgesi)

5-

Sağlık raporu (Aile hekiminden veya hastaneden )

6-

6 Adet Posta pulu

7-

Ustalık ve Usta Öğreticilik belgesi fotokopisi (Eğer Mesul Müdür Sözleşmesi ile kayıt yapılcak ise,Mesul Müdür Sözleşmesi yapılacak ustanın Ustalık ve Usta öğreticilik belgesi olması zorunludur.)

8-

İkametgah belgesi(Nüfus Müdürlüğü veya Muhtarlıktan)

9-

19 yaşını dolduranlar için askerlik ile ilişkisi bulunmadığına dair belge(Askerlik Şubesinden)

10-

Çırak Aile Bilgi Formu ( Mes.Eğt.Merkezi Müd.alınacak)

11-

Telli plastik dosya(1adet) ve 1 topA4fotokopi kağıdı