Nevşehir'de görev yapan Elazığlı  İş-Kur İl Müdürü Arif Sıddık Barata, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Danışmanlığı ve yine aynı üniversitenin İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevini sürdüren Fatih Sürmeli ile Nevşehirli değerli Hemşehrimiz Daire Başkanı Rasim Arı Elazığ yerel basınına konu oldu.

Elazığ yerel basını Günışığı Gazetesinde Kayahan Topal'ın kaleme aldığı köşe yazısına taşıdığı yazı şöyle;

Geçtiğimiz gün Osmanlı Padişahlığına başkentlik yapmış olan Bursa’ya doğru ailemle birlikte kendi aracımla yola çıktım. Yaklaşık 1200 km’lik mesafe de molayı Gençlik ve Spor Bakanlığımızda Daire Başkanı olarak güzel çalışmalara imza atan Sevgili Rasim Arı Başkanımızın o çok sevdiği ve sık sık sosyal medyada fotoğraflarını paylaştığı Nevşehir de verme ihtiyacı duydum. 
Mola verdikten sonra da Nevşehir de gidiş ve dönüşte olmak üzere yine Rasim Başkanım kadar güzel ve değerli olan iki insan ile iki güzel gün geçirdim. 
Bu iki güzel günün ve bu iki güzel insanın hatırına, bu kez ne şehrin sorunlarını, ne de Elazığspor’a dair yorumlarımı yazmak yerine, onlarla ilgili birkaç şey yazmak istedim.  
İlki Fatih Sürmeli…
Bursa’ya gitmeden Nevşehir’de mola vermek adına ortaokul ve lise yıllarımdan beri tanıdığım birlik aynı okulda okuduğum ve o zamanlardan itibaren ağır başlı tavırlarıyla sevdiğim bir arkadaşım olan şuanda ise Nevşehir’de yaşayan sevgili Fatih Sürmeli’yi aradım. 
Çok genç yıllarda evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuş ve hayata erken adım atmıştı Fatih. Hayatı da haliyle bayağı zorluklarla geçmiş ve evliliğinin sanırım beş ya da altıncı yıllarında ise üniversite hayatına Sakarya Üniversite Devlet Konservatuvarında adım atmıştı. 
Sonrasında öğretmenlik ve ardından bizim Keban, Baskil ve Palu kadar nüfusu olan bir okulda, Şanlıurfa’da (yaklaşık 4 bin)  okul müdürlüğü görevine devam ediyordu.
Dedim ya daha lise yıllarında ağır başlı tavırlarıyla sevdiğim ve beğendiğim bir arkadaşım olmuştu Fatih Sürmeli, bu tavırlarına devam ettiğinden olsa gerek Şanlıurfa’da tanıştığı ve yakın ilişkiler kurduğu Prof. Dr. Mazhar Bağlı hocanın Hacı Bektaş Veli Üniversitesine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Rektör olarak atanmasının ardından, ekmeğini Nevşehir’de kazanmaya başlamış.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı hocamızın Rektör Danışmanlığı ve yine aynı üniversitenin İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevlerine getirilmiş. Kısa süre içerisinde de güzel çalışmalara imza attığına şahsen ben yerinde şahit oldum ve çok da mutlu oldum. Yakın ve uzun zamanda hayata geçireceği çalışmalarla da hem üniversitenin hem de Nevşehir’in adını başarıyla duyuracağından zerre-miskal şüphe duymuyorum ve kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. 
Gelelim ikinci güzel insana!
Arif Sıddık Barata...
Nam-ı diğer şimdilerde Nevşehir İş-Kur İl Müdürü.
İlk olarak AK Parti’nin kurulduğu yıllarda tanıdım kendisini ve ardından bir seçim dönemi sıkıntılı bir süreçte göreve başladığı AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanlığı sürecinde birlikte çalışma imkânı buldum. 
Ülkesini ve yaşadığı şehri seven, genç ve davasına sadık bir insan olarak da daha sonra aynı kurumda yaklaşık 7-8 birlikte görev yaptık Arif Başkan ile. Bu süreçte Allah için ne kendisinden yana bir gün incindim ne de kendisi hakkında olumsuz bir şey duydum. 
Her daim mütevazı kişiliği ise Arif Başkanın ben etkileyen ve en sevdiğim yönü olmuştu. Rabbim daha sonradan onunda yolunu Nevşehir’e taşıdı. 
Aldığımız güzel bir haberle kendisinin Nevşehir İş-Kur İl Müdürlüğüne İl Müdürü olarak atandığını duyduk ve Allah için çok da mutlu olduk. İki yıla yaklaşan bir süre de Arif Başkan o mütevazı kişiliği ve hizmetleriyle burada da adından başarıyla söz ettirmeye başlamış. Nevşehir’de gittiğimiz yerlerde Elazığlı olduğumuzu öğrenen vatandaşlarımızın kendisi hakkında övgü dolu sözlerle bahsetmesi bunu açık bir şekilde gösteriyor zaten.
İnanıyorum ki Elazığlı bu iki güzel insan, Nevşehir’de yapacakları güzel çalışmalarla hem kendi adlarını hem de memleketimizin adını en iyi şekilde temsil etmeye devam edecekler. 
Son olarak Ürgüp Meslek Yüksek Okulu Müdürü Elazığlı hemşehrimiz ve kan kardeşim olan Doç. Dr. Aziz  Özkoç hocamızı,  tesadüfen olsa da görmek, beni ayrı mutlu etti.

Tabi Elazığlı olupta Nevşehir'de yaşayan isimler içinde Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'i de unutmamak gerekir.

Kaynak: https://gunisigigazetesi.net/yazi/kayahan-topal/nevsehirdeki-iki-elazigli/10231/