Türkiye’de özellikle son yıllarda bir türlü kadın cinayetleri önüne geçilmiyor. Son araştırmalara göre Nevşehir'de 2010 yılından bu yana 8 kadın cinayeti işlendi.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve ölüm vakaları her yıl artmaktadır. Bir türlü önüne geçilmeyen kadına şiddet ve ölüm vakalarında son 7 yılda her ilde kadın cinayet rakamları belirlendi. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’de son 7 yılda hiç kadın cinayetinin bulunmadığı il Bayburt olarak belirlendi. Bayburt’ta 2010 yılından bu yana hiç kadın cinayeti işlenmedi.
En fazla kadın cinayeti ise Ankara olarak belirlendi. 2010 yılından bu yana kadar toplamda oldukça yüksek olan bir rakam 105 kadın cinayeti işlendi. Ankara’yı ise 102 kadın cinayeti ile Adana takip ediyor.
İlimiz Nevşehir'de ise son 7 yılda toplam 8 kadın cinayeti işlendi.
2010 yılından bu yana Türkiye genelinde 1905 kadın cinayeti işlendi.


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Türkiye’deki tablo, ihtiyaç duyulan mücadelenin boyutlarına dair fikir verici nitelikte; 2010‘dan bu yana en az 1915 kadın öldürüldü. İşte Nevşehir ve komşularında o rakamlar...
Nevşehir 8 ( Son 7 yıl içinde)
Kayseri 31
Kırıkkale 9
Kırşehir 5
Konya 60
Niğde 3
Aksaray 12
Kadın cinayetleri işlenmeyen tek il Bayburt oldu.


2016 Yılında ise ilimiz Nevşehir'de hiç bir kadın cinayeti işlenmedi.

16 İLDE KADIN CİNAYETLERİ GERÇEKLEŞMEMİŞ GÖRÜLÜYOR


“Ardahan, Bartın, Bilecik, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Gümüşhane, Kilis, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak ve Tunceli…”