NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel-Nevşehir'de doğuştan  Kafası olmayan bir yavru kaplumbağa bulundu. 

Bu haberi yazarken, resimleri görmeden aslında doğruluğuna inandım. “Kafasız yaşayan onca insan varken fiziksel olarak kafası olmadan yaşayan bir kaplumbağanın yaşaması tuhaf gelmedi

İşte size www.fibhaber.com farkıyla ilginç bir haber daha…

Nevşehir'de dünyaya gelen 4 aylık yavru kaplumbağa, ilginç görüntüsü ile herkesi şaşırtıyor.Öyleki Bu hayvanın suratı yok, gözü yok, ağzı yok, burnu da yok. Peki nasıl yiyor içiyor, nasıl nefes alıyor ?

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler Köyünde daha 4 aylık kafası olmayan bu yavru kaplumbağa İsmail Gökşen isimli bir vatandaşımız tarafindan bulunarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Biyoloji ögrencilerine hediye edildi.

Kafası olmayan bu minik kaplumbağa yı gördüğünde büyük bir şok ve şaşkınlık yaşayan İsmail Gökşen www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında, herhalde bu bir ilk ve bunun Dünya da bir başka örneği daha yoktur. Zira şimdiye kadar ne kitapta okudum ne televizyonda gördüm ne de duydum diyerek yaşadığı şaşkınlığı böyle ifade etti.


Kaplumbağanın İsmail Gökşen isimli bir Nevşehirli tarafından bulunduğu ve o günden beri beslediğini söyledi.

Bu ilginç kaplumbağa yı bulan İsmail Gökşen yaptığı açıklamasında:


- İşte size mucize ...Bugün Doğada buldugum bu kaplumbaga ortalama 4 aylik,kafasi muhtemelen derinin altindan cikamamis...

Asil ilginc olan ise bu kaplumbaga 4 ay boyunca ne yemis ne icmis ve nasil NEFES alabilmiş ??????


Nefes alabilecegi yemek yiyebilecegi en ufak igne ucu kadar bir delik dahi yok...

Henüz dört aylık olsa da bu kaplumbağanın, dünyada başka benzeri yok... 

Bu tür rahatsızlara sahip hayvanların nadir olduğu ve doğal koşullarda hayatta kalamadıklarını belirten uzmanlar,dört aydır nasıl hayatta kaldıklarına ise anlam veremiyor.

Normalde Sahra çölünün kuzey sınırında yaşayan bu kaplumbağalar, ortalama 45 santimetre kabuk uzunluğuna ve 40 kilo ağırlığa erişip, 30 ile 50 yıl arasında yaşam süresine sahip olabiliyorlar.

www.fibhaber.com - Haberimizin devamini Show haberde izleyebilirsiniz ...

FİBHABER.COM Nevşehir'in 10 yıldır en çok izlenen ilk haber sitesi...
FİB Haber Özel , OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> İzinsiz alınamaz, alanlar hakkında hukuki işlemler yapılmaktadır. http://www.fibhaber.com
Nevşehir Güncel Haberleri