Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda düzenlenen yemin törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende daha sonra kısa dönem askerlerin yemin töreni yapıldı. Yemin töreninin ardından eğitimlerde başarı gösteren askerlere Vali Mehmet Ceylan tarafından ödül verildi. 361´inci kısa dönem askerler adına yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Nevşehir Jandarma Alay Komutanlığı’nda 3 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 361´inci kısa dönem 70 asker yemin etti.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, her askerin Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Alkaya, “Her anne baba gibi evlatlarınızın askerlik görevini yaptığını görecek ve onlarla gurur duyacaksınız. Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalını yapan evlatlarınız sizlerin olduğu kadar yüce Türk milletinin de gurur kaynaklarıdır. Kutsal bir görev olan askerlik görevini yapmak üzere bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınızın komutanları olarak, onları kardeş arkadaş ve evlat olarak bağrımıza bastık. Onlar emin ellerdedir.” diye konuştu.

Askerlere de seslenen Alkaya, şunları kaydetti: “Genç silah arkadaşlarım, kutsal askerlik ocağına adımınızı attığınız ilk günden itibaren yurdumuzun dört bir yanından gelen arkadaşlarınızla bütünleştiniz. Bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne ve babalarınızın huzurunda gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant vatan sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun da kabul belgesidir."

Program konuşmaların ardından geçit töreni ile son buldu.

Nevşehir'de kısa dönem erler yemin etti

Nevşehir'de kısa dönem erler yemin etti

Nevşehir'de kısa dönem erler yemin etti

Kaynak: CHA