Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Okullar Hayat Olsun Projesi” çerçevesinde Nevşehir’de de okul bahçelerinde fidanlar toprakla buluşmaya devam ediyor. Proje ile gençlerde çevre şuurunun oluşturulması hedefleniyor.
300 Boylu Fidan Dikildi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da büyük önem verdiği bu proje çerçevesinde son olarak Nevşehir’de 3 okul bahçesi ve çevresindeki 50 dekarlık alanda sedir, karaçam, ıhlamur, akçaağaç, mavi ladin, mavi servi, katalpa, ateşdikeni türlerinden 300 fidan toprakla buluşturuldu.
Çim Ekimi Yapıldı
Fidanların dikildiği Nevşehir Külliyesinin hemen yanında bulunan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Diriliş Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Anadolu İmam Hatip Lisesi okullarının bahçe ve çevreleri aynı zamanda çim ekimi yapılarak yeşillendirildi.
Çocukların Nefes Alabilecekleri Alanlar Oluşturuluyor
Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde ülke genelinde bugüne kadar binlerce okulda milyonlarca fidan toprakla buluşturuldu. Proje ile gençlerde ve çocuklarda çevre şuurunun oluşturulması ve çocukların betonlar arasında değil de nefes alabilecekleri alanlarda öğrenim hayatlarını sürdürmeleri hedefleniyor.