Enderûn Eğitim Vakfı tarafından şehrimize kazandırılan Özel Zeki Soyak Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışta öncelikle söz alan Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Sayın Mustafa AYDOĞDU üniversite gençliğinin korunması gereken tehlikelerin altını çizerken bütün vakıf ve derneklerin yurt yapma gayretinde olması gerektiğini belirtirken açılan her yurdun kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Yurdun fiziki şartlarıyla ilgili bilgi de veren AYDOĞDU 30 odalı yurdun istenildiği takdirde 120 kişi kapasiteye kadar çıkabileceğini ama öğrencilerin konforu ve çalışma ortamlarının bozulmaması için bu sayıyı 90 ile sınırladıklarını söyledi. Aynı zamanda Enderûn Eğitim Vakfı’nın hali hazırda biri Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin üzerinde, biri 350 Evler Camii yanında biri de Hz. Ömer Camii yanında olmak üzere 3 adet okuma salonunun bulunduğunu ve Nevşehir’de ilköğretim ilk kademeden liseye kadar her okulda çalışmalarının bulunduğunu ve yurt ile birlikte üniversite çalışmasının da hız kazandığını belirtti. Mustafa AYDOĞDU’dan sonra söz alan Nevşehir Milletvekili Sayın Murat GÖKTÜRK ise Vakıf Başkanı Mustafa AYDOĞDU’nun konuşmasına atıfta bulunarak bu çalışmaların öneminden bahsederek emeği bulunanlara teşekkür ederken bir diğer Nevşehir Milletvekili Sayın Ebubekir GİZLİGİDER ise Enderûn Eğitim Vakfı’nda yaşadığı anılarından bahsetti. 1997 yılında Enderûn Eğitim Vakfı tarafından da kullanılan şu an Kırçiçeği Aile Derneği olarak kullanılan binanın önünde aylarca beyaz bir TOROS’un beklediğini, içerisinde Vakfın çalışmalarını izleyen insanların bulunmasına rağmen Vakıf çalışmaların Merhum Zeki SOYAK Hocaefendi tarafından aralıksız sürdürüldüğünü ve bu süreç sonunda Enderûn Eğitim Vakfı’nın Türkiye’de irtica listesinde 2 numaraya kadar yükseldiğini hatta Kartel medyasında haber dahi olduğunu belirtti. Bu zaman zarfında kendisinin de irticacı olarak fişlendiğini ve bununla gurur duyduğunu belirten GİZLİGİDER Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Sayın Mustafa AYDOĞDU’ya hitaben “Yetmez ama Evet diyoruz hocam. Artık Nevşehir’e biz özel okul açma zamanı gelmedi mi hocam, biz idare olarak her zaman yanınızdayız ve bu konudaki girişimlerini hem bekliyor hem de destekliyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN’ın yurtların öneminden bahsederek emeği geçenlere teşekkür ederek bu tip eğitim kurumlarının sayısının çoğalmasının gerektiğini belirtmesinin ardından müftü yardımcısı Sayın Nazım HAKSEVER’in duasıyla birlikte açılış törenine geçildi. Kurdele kesimini Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu, Nevşehir Milletvekilleri Sayın Ebubekir GİZLİGİDER ve Sayın Murat Göktürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Zülfikar DURMUŞ ve Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Sayın Mehmet Ali TANRIVER beraber yaptılar. Açılışın ardından yurt binasını gezen davetliler görevlilerden yurtla ilgili bilgi aldıktan sonra yurt içerisindeki çok amaçlı salonda oturdular.

Açılış programına katılımın yoğun olduğunu gözlendi. Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER ve Sayın Murat GÖKTÜRK, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Süleyman ÖZGÜNİlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Ak Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Ali TANRIVER, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman ŞİMŞEK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Sayın Okan YILMAZ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Hüseyin ŞENER, Tabipler Odası Başkanı Sayın Uzman Dr. Fatih YAKUT, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sayın Tahir DAĞASLANI, Nevşehir Müftü Yardımcımız Sayın Nazım HAKSEVER, Kavak Belediye Başkanımız Sayın Celal YİĞİT, Nar Belediye Başkanımız Sayın Ali ERDOĞMUŞ, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın Salih AÇIKGÖZ ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sayın Mustafa Rauf YANAR katılanlardan bazılarıydı.

Bunların yanı sıra programa katılamayıp telefon açan, çelenk ve çiçek gönderen de oldukça fazla kişi vardı. Biz de Enderûn Eğitim Vakfı tebrik eder, yeni açılan yurdun hayırlara vesile olmasını dileriz.