Nevşehir’in giriş ve çıkış Turizm Yolların da sıcak asfalt kaplama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Nevşehir İl Özel İdaresi Turizm Yollarını da sıcak asfalt kaplama yapıyor. İlk etapta Uçhisar-Göreme arasındaki 7.4 km lik sıcak asfalt kaplama yol yapım çalışmalalrı tüm hızıyla sürüyor.
  
Nevşehir İl Özel İdaresince 21.04.2015 tarihinde Uçhisar-Göreme arasındaki yol yapımı çalışmaları için ihale yapılarak işlemler tamamlandı. Yüklenici firma ile sözleşme yapılmış ve bu gün tarihi itibariyle yol yapım çalışmalarına  başlandı.
 
Nevşehir İl Özel İdaresince ilk olarak, daha önce yollara uygulanan sathi kaplama yerine, standartların iyileştirilmesi, daha güvenli ve daha konforlu ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla Kapadokya Lidya Lodge otel başlangıçlı Göreme girişindeki refüjlerde bitecek olan, Uçhisar-Göreme arasına 7.4 km Bitümlü Sıcak Karışık Kaplama Asfalt Yol yapılacaktır.Çalışmaların 2015 Yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

Nevşehir'de Turizm yollarında sıcak asfalt çalışmaları sürüyor...



Konu hakkında AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında ‘’ Sayın Başbakanımızın destekleriyle Nevşehir’in giriş ve çıkışlarını tamamen sıcak asfalt ile donatıyoruz. Uçhisar Beldemizden başlayarak Uçhisardan başlayarak Göreme ve Avanos yolunu sıcak asfaltla kaplamaya başladık. Hedef Kapadokya’da turizm yollarının tamamını ipek halıdan pahalı sıcak asfaltla kaplamaktır. Bizlere bu desteği veren Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz’’ dedi. 


Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da yaptığı açıklamasında Bu yıl yatırım programı kapsamında Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerince il genelinde yaklaşık 200 kilometre asfalt yapımı gerçekleştireceklerini ifade etti. Vali Ceylan, 1. Kat asfalt çalışmalarının yanı sıra Uçhisar,Göreme, Çavuşin ve Avanos başta olmak üzere tüm turizm merkezlerinde devam eden sıcak asfalt çalışmaları için 16 milyon lira ek ödenek ayrıldığını kaydetti.

Vali Ceylan: “Mevsim şartlarının asfalt yapımına elvermesi ile birlikte Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Bu dönemde il genelinde yaklaşık 200 kilometre 1. Kat asfalt çalışması yapacağız. Bu çalışmalarımızın yanı sıra Nevşehir-Uçhisar ve Uçhisar-Göreme arasında sıcak asfalt yapımını da yürüteceğiz. Nevşehir-Göreme arasındaki sıcak asfalt çalışmasının devamında Çavuşin-Göreme arası için ihale gerçekleştirilecek. Çalışmaları büyük bir özveri ile sürdüren Nevşehir İl Özel İdaresi çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

 
Çalışmaları yerinde inceleyen Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail CİHAN,çalışan personellere teşekkür etti.