Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye’ye 2 tır gıda maddesi gönderdi. Nevşehirli hayırseverlerin katkıları ve Nevşehir Valiliğikoordinasyonu ile Hayrat İnsani Yardım Derneği 1234. ve 1235. Tırlarını Nevşehir’den gönderdi. Halep için Harekete geç kampanyası çerçevesinde Türkiye çapında başlatılan yardım seferberliğine Nevşehir de duyarsız kalmadı.

İç savaş nedeniyle herhangi bir ticari faaliyetin ve üretimin yapılamadığı ülkede milyonlarca insan din kardeşlerinin göndereceği yardımları beklemektedir.  Bu makûs durumda Hayrat İnsani Yardım Derneği bölgeyi bir yardım üssüne çevirecek faaliyetlerle mazlum ümmete bir nebze olsun nefes aldırmak için çabalıyor.

Dernek yetkililerinden alınan bilgiye göre Suriye de yapılan yardım faaliyetler şöyle:
Şu an itibariyle derneğin Suriyeiçinde55 ofis ve 170 yardım gönüllüsü mevcuttur. Gönderilen yardımlar savaşın kara bulutları arasında muhtaçlara gönüllüler tarafından ulaştırılmaktadır.

 Şimdiye kadar 1300 yardım tırını bölgeye gönderendernek iki ay içinde de 200 tırı yola çıkarmaya hazırlanıyor. 65 çadır kente düzenliyardım yapan dernek, Suriye içlerinde binlerce insanın da sığındı İdlib kentinde fırın açarak günlük 70 bin ekmeği mazlumlara dağıtmaktadır.
 Ayrıca derneğin kendi adıyla kurduğu 252 hanelik Hayrat Köyünde bütün sakinlerin ihtiyaçları karşılanmaktadır. Yine Suriye çapında 3 bin yetimin ihtiyaçları düzenli olarak karşılanmakla birlikteCerablus kentinde;  yetimhane, 1000 kişilik okul ve 300 kişilik yetim eğitim merkezi açılmıştır. Dernek yine Suriye çapında 55 hafızlık kursu açarakşimdiye kadar 1250 savaş çocuğuna hafızlık yaptırmıştır.
Hayrat İnsani Yardım Derneği Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteci kardeşlerimiz için de
Ankara’da Yetim Eğitim Merkezi,
Gaziantep’te 1500 kişilik iki okul ve yurt,
Şanlıurfa’da bir İmam Hatib Lisesi ve yetimhane,
Kahramanmaraş’ta İmam Hatib Lisesi, Kız Lisesi, Erkek Lisesi ve 2 Öğrenci Yurdu ile 180 kişilik Hafızlık Merkezi açmıştır.
Öte yandan Türkiye genelinde binlerce mülteciye ayni ve nakdi yardımlar devam etmektedir. www.hayratyardım.org.tr  detaylı bilgilere ulaşılabilir.
Dernek yetkilileri ayrıca, yapılan faaliyetlerin devamı için, halkımızın desteğini ve dualarını beklemektedirler.