İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Mülki İdare Amirleri 2015 Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan mülki idare amirlerinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değişirken, eğitimlerini tamamlayan kaymakam adayları da kaymakamlık görevine atandı.

2015 Kararnamesi ile Nevşehir’e Van Vali Yardımcısı Nuri GEZİCİ ile Eskişehir Tepebaşı Kaymakamı Mustafa ÜNALDI Vali Yardımcısı olarak atanırken, Nevşehir Valiliği Kaymakam Adayı Faysal YILMAZ ise EDİRNE Lalapaşa Kaymakamlığına atandı.


Son atamalarla birlikte Nevşehir’de 5 olan Vali Yardımcısı sayısı 7’ye çıkmış oldu.

 

Vali Yardımcısı Mustafa ÜNALDI kimdir?

1969 yılında Kayseri- İncesu ilçesi’nde doğdu. İlkokulu Kızılören’de bitirdi. Tekirdağ Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`ni bitiren Ünaldı,  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nden 1991`de mezun oldu.

Aynı yıl Polis Akademisi ve Kaymakamlık sınavlarına girdi ve kazandı. Ataması geldiğinde, hem polislik, hem de kaymakamlık kurasını çekti. Her ikisi de İçişleri Bakanlığı`ne bağlı birimler olduğu için, İstanbul Emniyeti`nde 4 ay kadar komiser yardımcılığı personel şube müdürlüğünde görev yaptıktan sonra, Bursa Valiliği kaymakam adayı olarak atandı.

8 ay İngiltere'de kalan Ünaldı, sırasıyla Samsun’un Kavak, Artvin'in Murgul, Mardin'in Derik, Karabük'ün Eskipazar, Bilecik'in Söğüt, Gaziantep'in Islahiye ilçelerinde Kaymakamlık, Kütahya Vali Yardımcılığı ve Kartepe Kaymakamlığı yaptıktan sonra Eskişehir’in Tepebaşı İlçesine atandı. Mülki İdare Amirleri 2015 kararnamesi ile Nevşehir Vali yardımcılığı görevine getirildi.

Ünaldı evli ve 3 çocuk babasıdır.