Genel itibariyle Nevşehir’in başlıca sorunlarını Turizm, Tarım ve Ticaret 3 T olarak adlandırdığımız başlıklarda ele alınabilir.
Turizm : Geçtiğimiz iki yılda gerek Suriye ve diğer komşu ülkelerde meydana gelen iç karışıklıklar, operasyonlar nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçiren Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’imizde turizm bu yıl oldukça iyi. Ancak komşu ülkelerimizde yaşanan her türlü sıkıntının faturasını ne yazık ki ülkemiz turizmi çekiyor. Turizmci yarınından emin değil, belirsiz hakim. Yarın komşularımızda bir sorun çıkmasın diye dua eder durumda.
Öte yandan Kapadokya turizminde yaşadığımız, sık sık karşı karşıya geldiğimiz sorunlardan biri de SİT alanları sorunu. Bölgemizde SİT sorunu nedeniyle başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere, sıradan vatandaşımız bile sorunlar yaşıyor. Kültür ve turizm bakanlığının bu soruna artık bir neşter vurmasını bekliyoruz. (Örneğin Uçhisar belediyesinin çarşı düzenlemesinde yaşadığı sıkıntılar)
Turizmimizin bir başka önemli sorunu binlerce turist yatağa sahip, turistik tesise sahip bulunan Nevşehir’de ne yazık ki geceleme oranları oldukça düşük. 1.8 civarında olan gecelemenin artırılması için bölge turizmcileri, bakanlık yetkilileri kafa kafaya verip bölge turizminin önünü açacak çözümler üretmeli.
Bacasız fabrika olarak nitelendirdiğimiz Turizm konusunda yıllardır dile getirilen bölgeye has bir yasa çıkarılmasını da bekliyoruz. Eşsiz doğası, peribacaları ve yeraltı kentleriyle dünyanın dört bir yanından turist çekebilen bölgemizin tam anlamıyla korunması, gelecek nesillere en güzel şekilde bırakılabilmesi için ciddi yasal önlemler alınmalı.
Bölgemize hitap edebilecek bir havalimanına sahibiz. Havalimanımız gerekli donanımlar sağlandığı durumda tüm bölgeye hitap eden ve edebilecek olan bir havalimanı. Ancak henüz İstanbul – Nevşehir arası tarifeli uçak seferlerinin dışında başka bir sefer düzenlenemiyor. Türkiye’nin turizmde gözbebeği olan Antalya’ya gelen turistin sadece % 10 luk bölümünün bölgeye çekilebilmesi adına havayolu ulaşımı büyük önem taşıyor. Bu nedenle başta Nevşehir- Antalya, Antalya – Nevşehir arası tarifeli uçak seferlerinin düzenlenmesi, Ülkemizin diğer turistik yörelerine direkt uçak seferlerinin düzenlenmesi hem bölgemiz adına hem de seferlerin düzenleneceği turizm yörelerimiz adına oldukça faydalı olacaktır. Öte yandan yurt dışı seferlerine açılabilmesi için havalimanımızın genişletilmesi, Apronun genişletilmesi daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
Bu konuda dikkat çeken bir başka konuda yıllardır yine dile getirdiğimiz gibi Ören yeri gelirlerinin bölgede kalması. Yıllar önce kültür ve turizm bakanlığının elimizden aldığı hakkın yeniden devredilmesini istiyoruz. Ören yeri bulunan yerel yönetimlerimize gayet küçük paylar vererek bu turistik yörelerin korunması, temizliğinin sağlanması bir hayli güç.
Tarım : Ülkemizde son zamanlarda yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalar ne yazık ki çiftçiyi de kara kara düşündürür bir hale geldi. Zira girdi fiyatlarına yapılan zamlar karşısında yeni ekim döneminde çiftçinin tarlasına ürün ekmesi bir hayli güç. Bu konuda ilgili bakanlığımızın özellikle gübreye, tarım ilaçlarına ve benzeri girdilere fırsatçılık yapıp zam üstüne zam yapanların çok ciddi bir şekilde denetlenmesini, fırsatçılara göz açtırılmamasını bekliyoruz.
Tarım bölgemizde çok önemli bir istihdam kapısı. Bu nedenle çiftçilerimizin üretim yapması demek bölgemizde iş istihdamının da artması anlamına geliyor. Konuya bu şekilde baktığımızda geçtiğimiz yıllarda patates ekili arazilerde rastlanan patates siğili hastalığının ne yazık ki patates üretimine ciddi oranda sekte vurduğunu görmek mümkün. Bölgemizde alternatif ürün çeşitliliği son yıllarda artırılıyor. Tüm yörelimizde olduğu gibi Nevşehir ve yöresindeki çiftçinin de desteklenmesi büyük önem arz ediyor.
Teşvik demişken; devletimizin çiftçiye verdiği teşviğin tam anlamıyla üreticiye yapıldığını düşünmüyorum. Zira hiçbir tarımsal üretimde bulunmamasına karşın sırf tarım arazisi olduğu için teşvik alan ile üretim yapıp, istihdam sağlan çiftçinin ayırt edilmesi de büyük önem taşıyor. Yani üretene, istihdam sağlayan çiftçiye teşvik verilmeli. Devlet teşviklerinin yapısı yeniden düzenlenmeli.
Bölgemiz üzün üreticiliği konusunda ve şarap üretimi konusunda da ülkemizin önde gelen illerinden birisiydi yakın zamana kadar. Ancak yaş üzümün para etmemesi, ederi kadar alıcı bulamaması gibi nedenlerle ne yazık ki yaş üzüm üretimi yeterince değerlendirilemiyor. Bölge bağcılığın desteklenmesini istiyor. 
Ticaret : Nevşehir’imizde biri özel diğeri devlet teşvikli olmak üzere iki ayrı organize sanayi bölgesi bulunuyor. Özel organize sanayi bölgemizde 100’e yakın, ciddi ve devasa işletmelerimiz ve sanayicilerimiz faaliyet gösteriyor. Ancak Acıgöl ilçemizde bulunan devlet teşvikli organize sanayi bölgemize yeterince ilgi gösterilmediği ortada. Bu organize sanayi bölgemizin de tam randımanla faaliyet göstermesi Nevşehir ekonomisine çok önemli katkı sağlayacaktır. Devletimizin bu konuda sanayicimize teşvik edici girişimlerde bulunmasını bekliyor.
Oto galericilikte ülkemizin bir zamanlar bir numarası olan Nevşehir’de bu sektörde yaşanan sıkıntıların da önemle ele alınması Nevşehir’in ekonomik geleceği açısından son derece önemli.
Nevşehir’de işçi istihdam edilen fabrika ne yazık ki oldukça az. Un fabrikalarının dışında toplu olarak iş istihdamı sağlayan önemli bir istihdam alanı yok. Bu konuda iş istihdamı sağlanabilecek yeni iş alanlarının açılması da bölgemiz, yöremiz ve Şehrimiz için önem taşıyor.  
Tabi bu yukarıda bahsedilen konular Nevşehir'imizin gelişimi için olmassa olmazları: "Turizm, Tarım ve Ticaret " bu başlıklar dılında ilimizin hala hazırda çözüme kavuşmayı bekleyen sorunları da yok değil.
-Trafik
-Çevre Yolu: Artık mevcut çevre yolu artık şehir yerleşim içerisnde kaldı. İvedi şekilde bir Çevre yolu kurulmalı. Bu şekilde ağır vasıtaların şehre girişleri engellenmeli
-Nevşehir'de NEVÜ ve Kapadokya olmak üzere 2 Üniversitemiz var ama hala hazırda Şehre katkıları ne kadar yeterli? Rektörlerimiz buı konuda ne kadar çaba sarf ediyorlar?
-Yeşil alanları ve tarihi değerlerin korunması ve Çevre temizliği bilinci?
- Madde bağımlılığı hususunda Sadece Nevşehir Emniyet Müdürümüz ve Nevşehir İl Jandarma Komutanımızın şahsi girişimleri ve çalışmaları dışında diğer kurumlar ne kadar aktifler?
-Sportif başarıların kalıcı ve devamlılığı adına altyapı ve yeni stad yapımı ivedi bir şekilde göz önüne alınmalı
-

2023 vizyonu için birlik olmalıyız! 

Nevşehir Şehrimizi daha ileriye taşıyabilmemiz için birlik ve beraberlik içinde olmamız çok önemli...Sanayicisi,Turizmcisi,Madencisi,Tarım ve Hayvancısı tüm iş adamlarıyla ve bütün iş kollarıyla seçilmişeri atanmışları STK larıyla 2023 Vizyon Şehir NEVŞEHİR için şimdiden hazır olmamız şart...

-Nevşehir Acemi Birliğini,

-Nevşehir Öğretmen Evini,

-Nevşehir Kapadokya Arena Stadyumu 15.Bin Kişilik ,

-Nevşehir Hızlı Trenini

-Nevşehir Kapadokya Hava Alanını Yurt Dışı ve Antalya Köprüsü uçuşlarını

- Valilik ve Hasan Emmi Türbesi önünde Alt geçitleri

-Şehir içine Ağır vasıtalı araçların girmemesi için otoban çevre yolunun hizmete açılması,

- Şehir içine Üniversiteden-Osmanlı caddesi üzerinden OSB ye kadar ulaşacak bir raylı sistem kurulması,

-Yeni Belediye Sarayının açılması

-Göre yolundaki külliye şehre yeni hayat verecek önemde. Burasını mesire alan ve şehre hayat veren bir mekan halinde acilen kazandırılmalı, 

ÖNNCE BİRLİK VE BERABERLİK OLMAMIZ ÖNEMLİ

-Üniversitemize sahip çıkmalıyız...

-Takımımıza sahip çıkmalıyız...

-Tarihi ve Doğal Güzelliklerimizle Tüm Kapadokyamıza sahip çıkmalıyız...

Nevşehirimize sahip çıkmalıyız...

Basınımıza ve Siyasilerimize sahip çıkmalıyız...