Başkan Ağmaz, “3 Yıldır Zam Almadık, Çok Mağduruz”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanlığı en son 2011 yılında zamlanan ekmeğe zam talebinde bulundu. Talep Birlik Başkanlığına iletildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, 2011 Yılından bu yana ekmek üretiminde kullanılan bütün girdilere gelen zamlar karşısında mağdur olduklarını, bu nedenle zam talebinde bulunduklarını dile getirdi.

En son ekmek zammının alındığı 2011 yılından bu yana un fiyatlarında 20-25 TL dolayında bir artışın olduğunu, işçilik, yakıt, kira, maya fiyatlarında da ciddi artışların kaydedildiğini belirten Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, birlik başkanlığından onaylanması durumunda 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren ekmeğin 250 gram olarak ve 85 Kuruştan satılmasına başlanacağını söyledi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığına sunulan zam talebinde ayrıca şu an 35 Kuruştan satışa sunulan Nevşehir Simidine 5 Kuruşluk bir zam yapılarak yeni yılla birlikte 40 Kuruştan satılmasının talep edildiğini kaydeden Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, normal sade pide fiyatlarının ekmekle aynı fiyatta olurken, içli pide fiyatına ise yeni yılla birlikte 15 Kuruş zam yapılacağını, içerisine peynir, kıyma ve benzeri katkı maddesi katılarak yapılan içli pidenin 1 TL üzerinden satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.

Çevre vilayetlerin söz konusu ekmek zammını aldığına dikkat çeken Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz, “Fırıncılar odası olarak amacımız halkımızı kesinlikle mağdur etmek değil. Ancak son ekmek zammının alındığı günden bu yana işçilik başta olmak üzere yakıt, kira ve maya fiyatları oldukça arttı. Maliyetlerin artışı karşısında fırıncılar olarak bizlerde mağdur oluyoruz. Bu nedenle Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığımıza sunduğumuz zam talebimizin uygun görüleceğini düşünüyorum. 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan ekmek fiyatları halkımızın sofrasındaki en önemli gıda maddesi olan ekmeğin üretimini sağlayan fırıncılarımızı bir nebze de olsa rahatlatacak” dedi.