Nevşehir Merkez İlçeye bağlı Güvercinlik Köyünde Geçlerden Alkışlanacak Davranış. Cappadocia Havacılık ve Doğa Sporları Kulübünün hafta sonunda düzenleyecekleri ' Yamaç Paraşütü Gösterisi' etkinlikleri öncesinde Güvercinlik Köyü Gençleri Türk Bayrağı'nı Aşıklı Dağı'nın zirvesine diktiler

Nevşehir Merkez İlçeye bağlı Güvercinlik Köyünde Gençler kendi imkanları ile 800 Metre yükseklikteki Dağa Bayrak direğini omuzlarında çıkartarak Şanlı "TÜRK BAYRAĞI'nı" Aşıklı dağında Dalgalandırdılar.

İbrahim Eraslan , Mevlüt Yılmaz, Onur Eraslan ve Samet Köybaşı isimli arkadaşlar, Köylerinde bulunan 800 mt Yükseklikteki Aşıklı dağının zirvesine kendi imkanları ile yaptıkları bayrak direğini omuzlarında taşıyarak zirveye diktiler.

Yapmış oldukları bu girişimin haklı gururunu yaşayan geçleri FİB Haber Merkezi Olarak Tebrik Ediyoruz.

Öte yandan Cappadocia Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü hafta sonunda düzenleyecekleri 'Aşıklı Dağı Yamaç Paraşütü Gösterisi' etkinliklerine herkesi davet ettiler.

Cappadocia Havacılık ve Doğa Sporları Kulübünden yapılan açıklamada; Hava şartlarının uçuşa elverişli olması durumunda hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri Nevşehir Güvercinlik Kasabası Aşıklı Dağından yamaç paraşütü gösterisi tertiplenecektir. İzlemek isteyen Hava sporu ve yamaç paraşütü severleri en geç saat 16:00 da iniş pistimiz Güvercinlik kasabasının hemen çıkışı olan çardak köyü istikametine bekliyoruz.

Cappadocia Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ahmet Bölükbaşı açıklamasında; "Cumartesi ve pazar günü olmak üzere O zorlu aşıklı dağını sırtımızda 25 kg paraşüt ekipmanlarıyla 40 dakika tırmanacağız. Etkinliğin başlama saatleri 16:00 bitiş 17:00 .Haydi tüm yamaç paraşütü severleri bu etkinliğimize bekliyoruz." dedi.