Sılai rahim için Almanya'dan Nevşehir'e gelen IHK Hanau (Almanya Hanau - Ticaret Odası) Başkan Yardımcısı Nevşehirli Değerli hemşehrimiz Sayın Salih Tasdirek,  önce Çat kasabasında ki ailesiyle hasret giderdi ardından da FİB Haber Merkezine nezaket ziyaretinde bulundu.

Sürekli olarak FİB Haber'i takip ettiğini ifade eden Taşdirek, www.fibhaber.com biz Avrupada yaşayan gurbetçilerin gözü kulağı olarak memleketimizle kurduğumuz en önemli köprü. Nevşehir'de yaşanan olaylaı öleni, kalanı düğünü olanı herşeyi sizden öğreniyoruz. Bu yüzden siz FİB Haber Merkezi yönetimine ne kadar teşekkür etsem azdır. Başarılı çalışmalarınız içinde ayrıca tebrik etmek istiyorum dedi.

Söze teşekkürle başlayan örnek girişimci değerli Nevşehirli gurbetçi hemşehrimiz Salih Taşdirek, FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ile koyu bir sohbete daldırlar.

Almanya'nın terör örgütlerine verdiği desteklerin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Taşdirek, "buna rağmen Türkiye'nin dim dik ayakta kalarak Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yoluna emin adımlarla devam etmesinden duyduğu memnuniyetide dile getirdi. Avrupa'dan baktığımızda Türkiye'nin sorunlar karşısında ne kadar kararlı olduğu ve hızlı gelişimi ile güçlü Türkiye yolunda emin adım ilerlemesini görmek biz Avrupada yaşayan Türklerede büyük moral veriyor. Allah ülkemizi milletimizi ve Dünya Liderimiz Erdoğan'ı korusun" dedi.  

Taşdirek'ten Gurbetçilere önemli çağrı: Düğün İçin Tedavi İçin 'Türkiye'ye gelin'

Avrupa'da yaşayan Gurbetçilerimize çağrıda bulunan Nevşehirli İş Adamı ve IHK Hanau Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek, öncelikle ülkemiz üzerinde oynanan oyunları Avrupalılara anlatmak biz Avrupada yaşayan Türklerin görevidir diye düşünüyorum. Son yıllarda Türkiye ve Avrupa dahil dünyanın dört bir tarafında yaşanılan terör olaylarını ve Türkiye'nin terörizmle olan mücadelesini yaşadığımız ülkelerde insanlara en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Yine Türkiye'nin her zaman insancıl bakış açısıyla Dünyanın bir çok ülkesinde mağdur olan savaş içinde çaresiz kalan çoluk çocuk yaşlı ve kadınlara nasıl ülkemizin kucak açtığını ve onlara örnek olacak insancıl yardımlarını en iyi şekilde dile getirmemeiz gerekiyor.

Artık Düğünlerimizi Türkiye'de yapalım...!
Öte yandan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan “Komşunu da al gel” kampanyasına da tam destek vermemiz gerekiyor. Bu şekilde Türkiye turizmine çok ciddi katkı sağlanabilir. Açıkcası Türkiye'de düğünlerimizi yapmak için o kadar çok sebep var ki.... Çünkü bu kampanya biz gurbetçiler içinde büyük fırsat.

Hala hazırda Avrupa'da düğün işinin çok ciddi meblağlar tuttuğunun altını da çizen Taşdirek, Yılda onbinlerce Türkün yaptığı evlilik ve sünnet düğünlerinin Türkiye'de yapılması çok önemli. Zaten hemen hemen her yıl ülkemize sılai rahim için geliyoruz. Kendi memleketimizde eş dost akrabalarımızla birlikte olacağımız bu özel günlerde hem ekonomik olarak daha az para harcamış olacağız hem sevdiklerimizle bu mutluluğumuzu paylaşacak hem de ülkemize önemli bir girdi katkısı sağlayacağız. Aradaki farklada gelişimiz gidişimiz tatilimiz bedavaya gelecek. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeleyiz. Yine bu kampanya ile, Türkiyemizde ticaretin canlanacağı, ülkeye sıcak para girişinin artacağı ve esnafinda yüzünün güleceğini belirtti.


Gurbetçilerimiz  mutlaka Türkiye'de tedavi olmalı...!
İşte Taşdirekten önemli açıklama: "Gurbetçilerimiz Türkiye'de ücretsiz olarak tedavi olabiliyor. Hem dil sorunu yok hem daha konusunda uzman doktorların kontrollerinde sağlıklarına kavuşabilir.Yurtdışında yaşadıkları ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin pahalı olması nedeniyle tedavi olmak için yaz aylarını bekleyen gurbetçiler hem tatil yapıyor hem de tedavi olabiliyor..."

Türkiye, Hem cebinize, hem gönlünüze uygun...!
Ayrıca şuan Almanya'da 3 milyon Türk yaşıyor. Çoğu çift pasaportlu. Her yıl Türkiye'ye geliyoruz. Ülkesini seven tüm gurbetçilerimize özellikle sağlık konusunda ki tedavilerini kesinlikle Türkiye'de yapmalarını öneriyorum. Sebebi ise, hem sağlık konusunda Türkiye'nin başarıları hemde ülkemize önemli bir ekonomik katkı sağlayacağıdır. Zira Avrupadaki tüm gurbetçilerimizin yaşadıkları ülkeden sağlık güvenceleri var. Sağlık tedavilerini Türkiye'de yaptırmaları demek milyon Euroluk katkıların ülkemize girmesi anlamı taşıyor. Bu konuya gurbetçilerimizin özen göstermeleri ülkemize ciddi ekonomik girdi sağlayacağını asla unutmamalıyız. Diğer yandan Türkiye'de ki sağlık kuruluşlarınında bu konuda gurbetçilerimize bu manada gerekli kolaylıkları tanımalarını istiyorum. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığınada büyük iş düşüyor.

Aslen Nevşehirli olan ve On beş yıl önce işçisi olduğu 85 yıllık Alman şirketini satın alarak patronluğa adım atan Salih Taşdirek, tüm Nevşehirlilerin gururu oldu... Hala hazırda IHK Hanau (Almanya Hanau - Ticaret Odası) Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İş Adamı gurbetçimiz Salih Taşdirek bu inanılmaz azmi ve başarısı ile büyük takdir topluyor.


Bir ülkenin yurtdışındaki vatandaşı, yaşadığı ülkeye ne kadar entegre olursa olsun, yaşadığı ülkenin vatandaşlık kütüğüne geçsin geçmesin, ana yurdunun temsilcisidir, elçisidir. Ana yurdunun savunucusudur. Bunu asla unutmamalıyız. Son olarak, bu vesile ile bana bu önemli konuları dile getirmemde fırsat tanıyan  www.fibhaber.com'a teşekkür ediyorum. Tüm Nevşehirli değerli hemşehrilerimi saygıyla selamlıyor Allah'a emanet ediyorum.Kalın sağlıcakla...

Bizde FİB Haber Merkezi olarak Avrupada'da yaşayan tüm Nevşehirlilerin ve Türk gurbetçilerimizin sesi olarak önemli açıklamaları ve bizleri ziyareti ile mutlu eden değerli hemşehrimiz Salih Taşdirek'e teşekkür ediyoru değerli annnelerinin elelrinden hürmetle öpüyoruz. Dünya'nın dört bir tarafında yaşayan, ekmeği peşinde çalışan, memleketini unutmayan, ülkesini milletini bayrağını seven vatansever, Tüm Gurbetçilerimize derin sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. 


Salih Taşdirek Kimdir ? Almanya’da, işçi olarak çalıştığı köklü Alman firmasını satın alan Türk iş adamı Salih Taşdirek, Avrupa Merkez Bankası’nın da dahil olduğu önemli kurum ve kamu kuruluşlarına akıllı anahtar-kilit sistemleri hizmeti sunuyor.
Aslen Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı olan 1962 doğumlu Salih Taşdirek, 35 Yıldır Almanya'da yaşamaktadır. Evli ve 4 çocuk babası olan Taşdirek, 1871 yılında kurulan Almanya Sanayi ve Ticaret Odası'nda IHK Main-Kinzig-Kreis (Hanau – Gelnhausen – Schlüchtern) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup,  Aynı zamanda Yabancılar Meclis Başkanlığı görevinide yürütmektedir. Başarılı Faaliyetlerinden dolayı Almanya'da Valilik ve Bakanlık nezdinde 2 tane özel Başarı ve Onur Ödülü almıştır. Taşdirek hala hazırda Almanya'nın Frankfurt kentinde Anahtar, kilit ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren ERBACHER + KOLB GMBH şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Taşdirek FİB Haber Merkezi'nin ardından NTSO Sicil Müdürü Veysel Donmaz'ı da ziyaret ederek bir süre görüştüler.
İşte haklı gururumuz olan Salih Taşdirek'in Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com'u ziyaretinden...