Nevşehir ‘de Camiler ve Din Görevlileri Haftası münesebeti ile  Nevşehir Merkez de bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu , Mehmet Emin Gülen İlköğretim Okulu,19 Mayıs İlköğretim Okulu ve Hacı Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Kurşunlu Camii ve Rüştü İbrahim Çelik Camisini ziyaret ederek, cami hakkında bilgi aldı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile  Nevşehir Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği minik öğrencileri camilerle buluşturdu. Öğrenciler , öğretmenleri eşliğinde Merkez Kurşunlu Camisi ve Rüştü İbrahim Çelik Camiini ziyaret etti.
Nevşehir il Müftü yardımcısı Yaşar BOLAT , öğrencilere Camiler ve Din Görevliler haftasının ana teması olan “ Cami, Şehir ve Medeniyet” bağlamında  İslam da Cami ve Mescitlerin önemi  konulu konuşma yaptı.
Müftü Yardımcısı Bolat, Ziyarete gelen  Öğrencilerin , ezan , namaz  imam, müezzin, minber, kürsü, mihrap gibi cami hakkında merak ettikleri soruları cevaplandı.  Ziyaret kapsamında, öğrencilerle birlikte dualar okuyup ,  camiye babaları ile birlikte  gelmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu..
Nevşehir Müftü Yardımcısı  Yaşar BOLAT  yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
"Minik öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin camimizi ziyaret etmelerinden memnuniyet duydum. Camilerimiz sadece belli bir yaş grubuna hitap eden yerler değildir. Gencinden ihtiyarına, kadınından erkeğine ve çocuklara kadar toplumun her kesimine hitap eden mübarek  mekanlardır. Çocuklar cami ve ibadet adabını ancak o mekanda bulunup tecrübe ederek öğrenebilir. Bugünkü bu ziyarette de bu amacın gerçekleştirilmiş olduğuna inanıyorum. Sizleri her zaman camilerde görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Camimizin şenlenmesine vesile olan ve hayırlı bir nesil yetiştirilmesi hususunda gayret gösteren başta Milli Eğitim Müdürlüğü ne , okul  yöneticilerine ve  öğretmenlerimize teşekkür ederim " dedi.
Ziyaret sonunda minik öğrencilere il müftülüğü ve cami görevlileri tarafından çeşitli hediyeler verildi.