Nevşehir'de "plansız ve proğramsız" devam eden yol yapım çalışmaları vatandaşları çileden çıkardı. Peki sorumlusu kim? Neden yetkililer müdahele etmiyor, neden çıkıpta bu konuda tek bir açıklama yapılmıyor? Karayolları neden hala sessizliğini koruyor.

Nevşehir'de araç sürmenin adeta işkenceye dönüştüğünü ve şehre girişin çıkışın adeta imkansız olduğunu belirten tepkili vatandaşlar bu kabusu bizlere yaşatanları asla unutmayacağız diyerek veryansın ediyorlar. 

Gündüzü bir dert Gecesi bir dert... Gece ışıksız karanlıkta ne zaman ne ile karşılaşacaklarından muzdarip, araçlarını sürmekte büyük zorluk yaşadıklarını belirten sürücüler gündüz ise tozu toprağı ile tarlaya dönen yollar için Karayolları Bölge Müdürlüğüne sitem ettiler.

İşte Nevşehirli vatandaşların şikayetleri;

Karayolu tarafından ihalesi yapılarak müteahhit firmaya verilen sıcak asfalt çalışmasının ağır aksak ilerlemesine Nevşehirli vatandaşlar tepki gösterdi.

Nevşehir'de yaşayan insanlarımız her gün birçok tehlikeyle karşı karşıya geliyor. Mevcut tek şeritli yol köstebek yuvasını aratmıyor. 


Esnaf Sıkıntılı...

Dükkanımızı Siftahsız kapatıyoruz. Kavurucu sıcaklar altında Toz toprak içinde kaldığımıza mı yoksa müşterisiz siftahsız geçen günlere mi yanalım. Ay sonu geldiğinde kiramızı nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünüyoruz. Yaz gelecek, gurbetçilerimiz gelecek, çarşıda hareketlilik yaşanacak diyerek Dört gözle beklediğimiz yazımızı kışa çevirdiler. Çok mağduruz ve bu mağduriyetin son bulması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Sürücü Kelle Koltukta...

İnanın direksiyona oturmak istemiyorum. Nevşehir'de artık mecburen trafiğe çıkıyoruz ve ölümü hiç bu kadar yakından hissetmemiştik. Deyim yerinde ise Kelle koltukta gidiyoruz. Canımızdan malımızdan çoluğumuz çocuğumuzdan endişeliyiz. 

Yollar hangi planla böyle kapatılıp, trafik akışı hangi akla göre yapılıyor. İki yol birden neden kapatılıyor. Sırayla yapılsa ya. Tam bir düzensizlik tam bir rezalet. İşaretleme ve uyarı yetersiz. Bir kaç yerde işaret falan da yok. Tuzak gibi resmen. Her an karşınızdan size doğru gelen bir araç görebilirsiniz.  Gündüz bile kafa karıştıran bu yollara özellikle akşam dikkat etmek lazım.


Bindik Bi Alamete Gidiyoz Kıyamete ...

-Nevşehir'e giriş-çıkış kapandı... Ürgüp yolu, Avanos Yolu , Derinkuyu yolu, Çevre yolu ve merkez derken Nevşehir'e bir gelen pişman birde giden.  Allah sonumuzu hayır etsin. Bindik Bi Alamete Gidiyoz Kıyamete ...

-Tam Almancı ve turizm zamanı bu yollarin yapılma zamanımı... Çarşıdan mezarlığa gitmek tam yarım saat. Şelaleden, foruma kadar araç kuyruğu...Çevre düzenlemesi yapılmayan yollar... Yetkililere teşekkürler...

Düzensiz çalışma nedeniyle Şehrimiz adeta açık hava ceza evine döndü.


İşin doğrusu...

Değerli okurlarımız, şehir merkezleri yerel yönetimlerden, köy yolları İl özel idaresinden ve devam eden Derinkuyu, Ürgüp, Avanos bağlantı yolları ise KARAYOLLARI'ndan, sorumludur.

Sorumlusu kim?

Yani en çok sıkıntı yaşanan bu yollar Karayollarıyla alakalı. Tabi böylesi bir durumda kimileri çıkıp haksız yere Belediye'yi kimileri ise İl Özel İdaresini eleştiriyorlar. Ama burada asıl sorumluluk Karayollarına ait. Öte yandan Belediye'nin sorumlululuk alanında yer alan ve çalışmaları tamamlanan yolların refüj ve kaldırımları neden bekliyor yapılmıyor? Madem yetişilmiyor neden bu kadar işe karıştınız? 

-Sıcak asfaltlama çalışmalarında Saat:17.00 dedi mi, Devlet memuru gibi çalışma bitiyor. Sıcak yaz günlerinde ve serin akşam saatlerinde neden çalışma yapılmaz?

-Neden gerek çalışma yapılan yerdeki esnafları, sürücüleri ve yayaları mağdur etmemek için vardiye sistemli çalışılmaz?

-Siyasiler böylesine hayati bir noktada neden çıkıpta çalışmaları kontrol edip yön verip uyarmazlar.

-Hafta sonu çalışmalar duruyor. Neden hafta sonlarında yol yapım çalışmaları olmaz.

-Neden Karayolları çıkıpta yapılan yol çalışmaları için şu tarihte başlayan asfaltlama çalışmaları şu tarihte bitecek demez vatandaş bilgilendirilmez? Kurban bayramına mı bitecek, kışa mı yoksa seneyimi kalacak?

-Neden yol yapım çalışmaları devam eden yollarda ışıklandırma uyarı levhaları olmaz?

Peki Nevşehir'de herkesin rahatsız olduğu ve mağduriyet yaşadığı bu ortamda kim çıkıpta bu olaya el atacak merak konusu...


Şimdi konuya ilişkin söz Milletin Vekilinde ve Karayollarında... Nevşehir kamuoyu bu soruları cevaplaması için Milletvekilleri ve Karayollarından açıklama bekliyor..

Ve İşte Kolayın Zorlaştırıldığı Nevşehir Gerçekleri....



Eski hastane önü milli irade caddesindeki sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Çalışma sırasında kepçe tarafından koparılan elektrik kabloları vatandaşı elektriksiz bırakıyor.  Koparılan kablolar yüzünden​ Vatandaş Can'ından bezmiş durumda...