Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Ürdün Yermük Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Ortadoğu’da Göç Hareketleri ve Değişen Dinamikler’ konulu kongre başladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin sahipliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonunda başlayan kongrenin açılışına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Dr. Gökçe Ok, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Yermük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziyad El Zubi, İl Göç İdaresi Müdürü Arif Doksar, Cezayir, Ürdün, Fas,  Filistin, Suriye, Irak, Mısır, Malezya ve yurt içinden akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kapadokya tanıtım filmlerinin gösterimlerinin ardından kongre konuşmalarla devam etti.

Konuşmalarının ardından Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü ‘Göçer Ezgiler’ Müzik Gurubu sahne aldı.

Daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Dr. Gökçen Ok ile Yermük Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Dr. Eyman Hayajena’nın konuşması olarak yer aldığı  ‘Türkiye’de ve Ürdün’de Göç Hareketleri’ konulu panel gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş; “İlimizde Kapadokya yöremizde düzenlenen bu güzel etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.