Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Akdeniz ülkeleri arası turizm hareketini artırmak adına iki yılda bir Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından organize edilen 7. Akdeniz Turizm Forumu-MEDITOUR 2016’ya stand açarak katıldı.
Akdeniz Bölgesi’nde turizmin karşılaştığı zorlukların ortaya konmasını ve bu konu hakkında teşvik edici ve bilgilendirici bir ortam sağlamayı; sektörde kilit rol oynayan isimler arasında işbirliğini ve Akdeniz’i vazgeçilmez bir destinasyon haline getirmek amacıyla somut öneriler ortaya koymayı amaçlayan MEDITOUR 2016 kapsamında "Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları ve Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz" sloganıyla forum düzenlendi.
Etkinlik, ASCAME’nin 23 Akdeniz ülkesinden 300’ü aşan sayıda üyesi ve sektör temsilcilerinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanları’na ev sahipliği yaptı.
Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği - ASCAME’nin iki yılda bir geleneksel olarak düzenlenen etkinliklerinden biri olan MEDITOUR 2016’ya Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Teyfik Ölmez ve Oda Akreditasyon Sorumlusu Veysel Donmaz katıldı.
3 gün boyunca açık kalan ve birçok ziyaretçiye Kapadokya Turizmi hakkında bilgi verilen NTSO Kapadokya Standında Meclis Üyemiz Teyfik Ölmez tarafından Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Kapadokya Kitabı hediye edildi.
İlk olarak 2003 yılında Tanca’da ardından sırasıyla; 2006 yılında Antalya’da, 2008 yılında Yasmine Hammamet’te, 2010 yılında Malaga’da, 2012 yılında Marsilya’da ve 2014 yılında Barcelona’da düzenlenen bu prestijli Forumun bu yıl Mersin’de düzenlendiğini ve ASCAME çatısı altında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve ASCAME Turizm Komisyonu Başkanı olarak Malaga Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlendi.
Meditour 2016 hakkında açıklama yapan NTSO Meclis Üyesi Teyfik Ölmez, "Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği - ASCAME’nin düzenlediği Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinlikte NTSO olarak stand açarak yer aldık. Uluslararası platformda düzenlenen bu etkinlik de Kapadokyamızın tanıtımını yaparak ilimiz turizmine katkı sağlamayı hedefledik. Uluslararası düzeyde düzenlenen bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.