Özkonak Belediyesi tarafından Başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta belirlenen alanda belediye teknik personellerinin denetiminde sondaja başlandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, "Bölgesel olarak şiddetli geçen yaz mevsimi ve yer altı sularının çekilmesi ile birlikte yaşanılan su yetersizliği kasabamızda da yaşanmaktadır. Belediyemizin yoğun araştırma ve çalışması sonucu yeni sondaj çalışmamız başlamıştır. Çalışmamızın sonucunu Allah’ın izniyle en kısa sürede olumlu bir şekilde alacağız. Bu süreçte mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza göstermiş olduğu anlayıştan dolayı teşekkür ederiz." dedi.

Özkonak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Su yetersizliğinin en önemli nedeni de kaçak kullanım ve bahçe sulamalarıdır. Kaçak kullanım ve bahçe sulaması yapıldığında yasal işlem uygulanacaktır. Böyle bir durumun görüldüğünde belediyemizin 513 50 50 numaralı hattını arayarak ihbar etmeniz önemle rica olunur" dedi.


Öte yandan Özkonak kasabası halkımıza ve tüm sorunları çözmek için canla başla mücadele eden Ilker Yürekli Başkanın gayretleriyle, ilk noktada saniyede 15 litre suyu bulundu. Şimdi sırada 2. Sondaj var...