YILIN SON  MECLİS TOPLANTISI’NDA KONUŞAN PARMAKSIZ: “KONU NEVŞEHİR OLUNCA HER ŞEYE VARIZ”

  NTSO’DA 2014’ÜN SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  2014 yılı son Meclis Toplantısı yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız,  Meclis Başkanı Seyit İnce,  Yönetim ve Meclis Üyelerinin  katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan  Meclis Başkanı Seyit İnce, 2014 yılının Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası için başarılı bir yıl olduğuna dikkati çekerek, “Birlik ve beraberlik içerisinde geride bıraktığımız  2014 yılı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası açısından gerek mali gerekse faaliyetler açısından başarılı bir yıl oldu.” Dedi.

2015 Tahmini bütçesinin de  onaya sunulduğu  Meclis Toplantısı’nda daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız,  2014 yılında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitimlere büyük önem verdiğini belirterek, “2015 yılında da bu eğitimler devam edecektir. Hangi meslek grubumuz, kendi mesleği ile ilgili ne tür bir eğitim istiyorsa oda olarak bu eğitimleri organize etmeye hazırız.” Dedi.

2014 yılında Oda tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve hizmetler hakkında Meclis üyelerine hatırlatmalarda bulunan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, “Nevşehir işadamları  olarak Nevşehir’in  geleceğini düşünmek, “20-30 yıl sonra Nevşehir Nerede Olacak” sorularına cevap bulmak zorundayız. Nevşehir’in geleceği için  siyasilerle, üniversitemizle, bürokratlarımızla  birlikte çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Konu Nevşehir olunca Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak her şeye varız” şeklinde konuştu.

2014 yılı içerisinde NTSO’nun yurt içi ve yurtdışı fuarlar konusunda organizeler gerçekleştirdiğini de söyleyen M. Arif Parmaksız, ekim ayında  tüm üyelere  2015 yılı fuar takviminin gönderildiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde  fuarlar konusunda sektörel bazda talepler toplanacak. Biz işadamlarımızın dünyadaki sektörleri  ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmesini ve bu gelişmeleri sektörlerine uygulamalarını istiyoruz.” Dedi.

 

“TÜRKİYE’DE VASIFLI İŞÇİ AÇIĞI VAR”

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2015 yılında  Umem 10 Beceri kurslarına da  ağırlık vereceğini ve Oda tarafından mesleki eğitim ve girişimcilik kurslarının da devam edeceğini hatırlatan Parmaksız, “Türkiye’de işsizlik yok. Vasıflı işçi açığı var. Bu sebeple ara eleman yetiştirme ve  yeni girişimciler kazandırma amacıyla  Odamız tarafından gerçekleştirilen  eğitimler  ve seminerlerde  2015 yılında devam edecek. Türkiye’de her yıl 700 bin gence iş bulmak zorundayız.” Şeklinde konuştu.

 

“ÖZEL SEKTÖR KURULUŞU İÇİN 183 İMZA GEREKİYOR”

2015 yılında Türkiye’yi önemli bir seçimin beklediğini kaydeden NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, iş dünyası  olarak yılın ilk yarısında ekonomik bir gelişme beklenmediğini vurgulayarak, “Türkiye artık üretimde belli bir noktaya gelmiş  büyük bir ülkedir. Ancak iş dünyası bürokrasiden yılmış durumdadır. Hükümetten beklentimiz, yatırımcının önündeki engellerin kaldırılması ve üretime teşvik sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesidir. Türkiye’de özel sektörün önünde yıllardan beri aşamadığımız  engeller vardır. Bu gün tapudan şirket kuruluşuna kadar geçen süreçte bürokraside  183  imzanın atılması gerekiyor. İsteğimiz yatırımın önündeki engellerin kaldırılmasıdır.” Şeklinde konuşarak Türkiye’nin büyüme hızını yüzde 4’lerden yüzde 5 yada 5,5 oranlarına  çıkarması  ile  hedeflerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Toplantı Meclis Üyelerinin ve   işadamlarının sıkıntılar ve çözüm yollarının tartışıldığı bölüm ile sona erdi.