NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız

“ SÜT ‘DE FİYAT KARGAŞASI YASAL TEDBİRLERLE ENGELLENİR”

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız son günlerde gündemde olan süt fiyatları ile ilgili bir açıklama yaparak,  süt üreticileri ile toptan süt alıcılarını karşı karşıya getiren fiyat kargaşasının yasal boşluklardan kaynaklandığını dile getirdi.

Türkiye’de Ulusal Süt Konseyi’nin bölgesel süt maliyetleri konusunda bölgesel çalışmalar yaparak süt maliyetlerini ortaya koyduğunu hatırlatan Parmaksız,  “ Ulusal Süt Konseyi’ni oluşturan Üretici, sanayici ve Kamu alt gruplarının katılımı ile bu maliyetler doğrultusunda süt fiyatlarını da belirliyor. Ancak, belirlenen fiyatlar ne süt üreticilerini ne de süt alıcılarını bağlamıyor. Özellikle sektördeki büyük işletmeler, süt fiyatları konusunda dalgalanmalara sebebiyet veriyor ve bu da hem üreticilerimizi hem de KOBİ niteliğindeki işletmelerimizi uzun vadede olumsuz etkileyerek istikrarın önüne geçiyor.” Dedi.

Süt ürünleri imalatı ile ilgilenen şirketlerin, bu tür dalgalanmalardan etkilendiği gibi hammadde sorunu ile karşı karşıya kaldığını belirten NTSO Yönetim kurulu Başkanı  Arif Parmaksız, Büyük firmaların tekel oluşturarak, haksız rekabet ile küçük firmaları zor durumda bıraktığını, özellikle  yetkisiz  ve kendi ihtisas alanları dışında,  faaliyet konularını aşarak süt toplama işi yapanlar hakkında, yasal düzenlemeler getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.