Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Milleti adına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük atılım olduğunu ifade eden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, şunları kaydetti:

‘Tek bayrak, Tek millet, Tek vatan ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemek milli birlik ve beraberliğimizi yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz.’

Başkan Parmaksız, söz konusu sorumluluğu yerine getirmek için tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğini bildirerek, Türkiye Cumhuriyetimizin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz.
Bu vesileyle Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalb-i sevgilerimle kutluyorum. "Cumhuriyet Bayramımızın 93. Yılı kutlu Olsun".