KAYSERİ'nin Tomarza İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Tomarza'ya bağlı Bostanlık Mahallesi yol ayırımında meydana geldi. Tomarza'dan Toklar Mahallesi'ne giden Osman Aktaş (28) yönetimindeki 58 AS 256 plakalı yolcu minibüsü, Bostanlık Mahallesi yol ayrımına geldiği sırada önünde giden 2 aracı sollamak istedi.

Minibüs, iddiaya göre bu sırada karşı yönden gelen Nihat Canıpek (42) yönetimindeki 38 H 0438 plakalı kamyonetin yan tarafına çarptı. Kamyonet de Hasan Tunç (52) yönetimindeki 50 FN 976 plakalı minibüsle çarpıştı.

Kazada 38 H 0468 plaklı aracın sürücüsü Nihat Canıpek ve yanında bulunan eşi Sergül Canıpek (36), 50 FN 976 plakalı minibüsün sürücüsü Hasan Tunç ve araçtaki oğlu Recep Tunç (18) ile 58 AS 256 plakalı minibüsün sürücüsü Osman Aktaş yaralandı. 

Yaralılar, ambulanslarla Tomarza Yaşar Karayel Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılardan durumu ağır olan Hasan Tunç ve Recep Tunç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Kazada yaralanan baba ile oğulun sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olayla ilgili Tomarza İlçe Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı.

Bugün