Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  A Haber'de “Memleket Meselesi” programının canlı yayın konuğu oldu.
Hatay/Hassa'dan Halil Özdemir ile ''Memleket Meselesi'' programına katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı canlı yayınla A Haber'de Afrin de devam eden Zeytin Dalı harekatını değerlendirdi.

Rektör Bağlı, Afrin harekatını Sosyalojik ve siyasal değerlendirmesinde, Türkiye'miz kendi kanaat ve görüşünü tüm dünya'ya dile getiriyor. Aynı şekilde, Türkiye yanı başında bir terör örgütü yapılanmasına asla izin vermeyeceğini gösteriyor. 

Geçtiğimiz gün Nevşehir'de bir şehidimiz vardı. Bende yurt dışındaydım gelir gelmez şehidimizin ailesini ziyaret ettim. Emin olun hiç bu kadar metanetli, ülkesi için, devleti için, milleti için hiç bu kadar sevinç ve fedekarlık içerisinde bulunan başka bir kavim bulmazsınız. Gördüğüm manzara apaçık şunu gösteriyor ülkesinin bekası için bu kadar fedakar bu kadar ülkesi için seve seve canını verecek ve çocukları şehit olduğunda bundna gurur duyacak dünyada başka bir toplum yoktur dedi.

Ben Urfalıyım. Akrabalarım var. Orda da değişik farklı etkinlik ve çevrelerden tanıdıklarım var. Arıyorlar, Biran önce Türkiye gelsin bizi kurtarsın diyorlar. Sadece kürtler değil, sadece araplar değil süryaniler değil her kesimden diğer tüm gruptan insanlar biran önce bu çeteden bu eşkiyalardan bizi kurtarsın istiyorlar. Bu bizim tarihi vazifemiz.  Aslında biz bu mücadeleyi tüm Dünya kamuoyu ile birlikte ortak hareket ederek bu sorunu çözmek için her türlü diplomatik girişimleri yaptı ama maalesef aynı samimiyeti göremeyincede kendi göbeğini kendi kesmek için harekete geçti. Son derece başarılı bir operasyon olduğu gözler önünde. Türkiye düşmanı olan ülkelerin bu operasyondan duyduğu rahatsızlıkta bu konudaki başarımızı gözler önüne seriyor dedi.