NEVŞEHİR(MHA) İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgemizin turistik bir yöre olması itibariyle yabancı dil tercümesi yaparak sağlık kuruluşlarından yabancıların da hizmet alabilmesine yönelik yeni telefon hattının devreye girdiği bildirildi. .

Yabancı dilde gelen çağrılara tercümanlık hizmeti veren Telefon Hattı 444 47 28

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yurtdışından gelen hastalar ve turistlere 7 gün 24 saat Almanca, İngilizce, Arapça, Rusça, Farsça ve Fransızca dillerinde tercümanlık desteği verilmek üzere 444 47 28 nolu çağrı hattı kurulmuş olup, faaliyetlerine devam etmekte.

Uluslararası hastalar için tercümanlık hattından telekonferans ile her saat tercümanlık destek hizmeti olarak; 112 Acil çağrı hattını arayan yabancı uyruklu hastalara, 184 Sabim hattını arayan yabancı uyruklu hastalara, Bakanlığa bağlı hastaneler, taşra teşkilatı ve merkez teşkilatımızın idari birimlerini telefonla arayan yabancı kişilere, Ülkemize gelen yabancı uyruklu hastalara ve turistlere sağlıkla ilgili konularda, Bakanlığa bağlı hastanelerde tedavi gören uluslararası hastaların medikal raporlarının çevirilerinde tercümanlık ve destek hizmeti verilmekte.