Nevşehir İl  Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail CİHAN Kozaklı İlçesine giderek teknik ekip ile birlikte  bölgede bulunan Jeotermal Merkezi Dağıtım Havuzu ve Jeotermal Kuyularını inceleyerek  yetkililerden bilgi aldılar.  
 
     Kozaklı İlçesinin can damarı diyebileceğimiz Jeotermal Merkez Dağıtım Havuzu Üretim ve Reenjeksiyon olmak üzere 2 ana bölümden oluşmaktadır. Üretim Havuzu 1500 tonluk Reenjeksiyon Havuzu ise 750 tonluk dur. Üretim havuzundan çıkan 5 ana hat bulunmaktadır. 1.hat Kozturtaş Isı Merkezini, kalan 4 ana hat ise İlçede bulunan  sera,mevcut oteller, apartlar ve Buruncuk Mahallesi ısı merkezini beslemektedir. Buruncuk Mahallesinde bulunan Belediyeye ait ısı merkezine mahalleyi ısıtmak amacıyla İl Özel İdaresinin yaptığı ihale ile müteahhit firma tarafından hat çekimi işine başlanılmıştır.
 
     Projeye göre; Jeotermal Merkezi Dağıtım Havuzunu 6 adet ana Jeotermal Su Üretim Kuyusu besleyecektir.. Sağlıklı bir şekilde kesintisiz olarak işletmelerin ve abonelerin su ve ısı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her kuyu için Jeotermal Milli Pompa alınması işine başlanmıştır.  Bunun yanında reenjeksiyon (geri dönüşüm) hattında ise oteller ve ısı merkezlerinden ısısını bırakarak dönen Jeotermal su havzasını korumak amaçıyla, doğadan alınan suyun büyük bir kısmının reenjeksiyon kuyusu vasıtasıyla jeotermal kaynağın devamlılığını sağlayabilmek için yeraltına basılması işlemi yapılmaktadır.
 
     Heyet, çalışmaları yerinde incelemenin ve yapılan işlerdeki başarının huzuru ve gururu ile bölgeden memnun ayrılmıştır.