OSMANLI İMPARATORLUĞUNUN KARLI HAVALARDA KUŞLARI BESLEMEK İÇİN ÖZEL VAKIF KURDUĞNU BİLİYORMUYDUNUZ.

Soğuk Kış Günlerinde İnsan Olduğumuzu Hatırlıyoruz

 

Beklenilen kara Kış nihayet geldi çattı. Bu uzun ve soğuk kış günlerinde aç kalan sokak yayvanlarına elimizden geldiğince ev,iş yeri sokak caddelerde yardımcı olalım.Soğukta odunu kömürü olmayan varsa eğer elbette konu komşıu eş dost akrabalarımızı zaten inancımız ve insanlık gereği  zaten kol kanaat geriyor olduğumuzdan şüphemiz yok.Fakat unutulmamalı ki aç kalan bir kedi köpek yada serçe nin yarın bizim kurtuluşumuz olabileceğini asla unutmayalım.Şimdiden tüm sağduyu ve hassasiyetleriniz için teşekkür ediyoruz.

Bu konuda balkonuna bahçesine aç kalmış serçe güvercin kedi köpek besleyen herkesten Allah razı olsun bu konuda siizn göndereceğiniz resimleri buradan FİB Haber ayrıcalığı ile yayınlayacağımızı belirtmek istiyoruz.

 

‘Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmayalım’

Çetin kış şartları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe,kedi,köpek gibi sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine sizde yardımcı olabilirisiniz.O minik canların yaşaması için sizinde yapacağınız çok küçük şeyler olduğunu unutmayın…

 

 

''Sokak hayvanları yemek ve su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Halkımız, kış boyunca yemek artıklarını çöpe atmasınlar. Hayvanların yemesi için poşetlerin üzerinde, eski kapların içinde çöp kutularının kenarlarına ve hayvanların yiyecek arayacağı yerlere koysunlar. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı davranacağını biliyoruz. Sokak hayvanları soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta sorun yaşarlar. Hayvanların da yaşam hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek yardımında bulunmalıyız. Sadece kedilere, köpeklere değil, tüm hayvanlara yardım elini uzatmalıyız. Özellikle kuşlar için çöp kenarlarına kapların içine su konulmalıdır. Dışarıda kar var suya gerek yok düşüncesi hakim olmamalı. Dışarıdaki su donduğu için hayvanlar bu suyla ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bizler bu şekilde davranarak hem büyük bir sorumluluk örneği sergilemiş oluruz hem de bizden sonraki nesillere örnek oluruz.''

 

Hayvanlarda kışın karların içinde oynamayı severler.

Tüylerini parlatmak parazitleri dökmek için oynayarak keyfli bir tablo sergilerler tabiki karınları tok ve sağlıkları yerindeyse.

Köpekler soğukta 17 saat kediler ise 6 saat aç kalırlarsa donarak ölürler bu soğuk kış günlerinde onlara yardım edelim.

KIŞIN SOKAKTA YAŞAYAN HAYVANLARI UNUTMAYALIM

Serçe Gagasında Ufak Ekmek Kırıntısı

 

Bu soğuk kış günlerinde evimizde artan hatta sofra sonrasında masa üstündeki ekmek kırıntılarını, misafir sonrası arta kalan kurabiyeleri penceremize koyalım serçe ve kumrulara verelim.Bugün bizim menümüzde kurabiye var.

Arada serçe bağırırsa bilinki başına serçevurmuştur gagasıyla….