Demokrasi nöbetinie son gün yazar Ferudun Özdemirkonuk oldu. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in daveti ile Nevşehir’e gelen  yazar Ferudun Özdemir daha sonra platformda halka seslendi.  Vatandaşlara 15 Temmuz 2016 günü kendisinin de  oğlu ile birlikte hainlerin Ankara’da  gerçekleştirdiği  darbe girişimi sırasında kendisinin de yaşadığı gelişmeleri  aktaran Özdemir. Hainlerin planını milyonlarca evde yaşlısı genci herkesin Allah’a yaptığı yakarışların bozduğunu anlatan Özdemir ,Türkiye’de bundan sonra böyle girişimin yaşanmaması için halka dua yaptırdı.
Yazar FerudunÖzdemir , daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı. Nevşehir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen imza gününde yazar Özdemir, ilk olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı  Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoığlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’e kitaplarını imzalayarak verdi. Yazar Özdemir imza gününde okuyucularıyla da kısa sohbetler yaptı.
Bu arada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, platformun bulunduğu alanda kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların isteğini kırmadı ve onlarda fotoğraf çektirirken, öz çekim de yaptı.