NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bir-Şof Eğitim Danışmanlık Şirketi tarafından verilen SRC eğitimlerinde yeni döneme giriliyor.

Edinilen bilgiye göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni uygulamaya göre artık SRC belgesi eğitimi ve belgeleri Sürücünün adrese dayalı nüfus kayıt sistemine kayıtlı bulunduğu ilde verilecek.

Buna göre Nevşehir’de nüfusa kayıtlı bulunan bir Sürücü SRC belgesi alabilmek için Nevşehir’deki tek yetkili firma olan Bir-Şof firmasına SRC belgesi alabilmek için başvuruda bulunabilecek. Başka bir ilde başvuruda bulunamayacak ve belge alamayacak.

Yeni düzenleme doğrultusunda SRC eğitimlerinde artık devamlılık zorunluluğu da getiriliyor. Düzenlenecek olan SRC eğitimlerine düzenli olarak katılamayanlar eğitimden men edilecek ve belge alamayacak.

Konuyla ilgili bilgi edinmek isteyenlerin Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı bünyesinde bulunan Bir-Şof eğitim danışmanlık Şirketi yetkililerinden bilgi alabilecekleri bildirildi.