Türk Kızılay’ı Ürgüp Şubesi Kurban bayramın 3. gününde Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik şube ekipleri ,İlçe Jandarma trafik ekipleri  ve Ürgüp Belediyesi  katkıları ile birlikte Ürgüp Kayseri girişinde Ürgüp ve  Kapadokya’yı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin araçlarını durdurarak emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Kızılay Gönüllüleri ayrıca durdurdukları araçtaki sürücü ve yolculara şeker, kumbara , emniyet kemerinin önemini anlatan tanıtım kartı ve Ürgüp tanıtım broşürü verdi.

    Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, bayram tatilinin devam etmesi  ile birlikte şehir içi ve şehirlerarası yollarda ciddi bir yoğunluk yaşanmaktadır .Karayollarında yaşanan yoğunluk ile birlikte sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmak ve bayramlarını kutlamak isteyen TürkKızılay Ürgüp  Şube Başkanı Mehmet Yaman ise, dört yıldır Yol Güvenliği Savunuculuk Projesi kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe jandarma trafik ekipleri ile birlikte bayramlarda bu çalışmayı yaptıklarını belirterek kendilerine destek veren gönüllülere teşekkür etti.

Yaman: “ Bir Yılda :
8.700 ÖLÜ,
250.000 YARALI,
40 Milyar TL MADDİ KAYIP ‘ a dikkat çekmek için sürekli gönüllülerimiz şube yetkililerimiz ve vatandaşlarımız olarak bu uygulamayı yapıyoruz. Uygulama esnasında sürücülerimize şeker ikramı ve çeşitli hediyeler , tanıtım broşürleri dağıtmaktayız. Herkese iyi bayramlar iyi tatiller lütfen emniyet kemerinizi takın” diye konuştu.
Araç sürücüleri ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek Kızılay yöneticilerine teşekkür etti.

        Mehmet YAMAN
        Türk Kızılay        
Ürgüp Şube Başkanı