Televizyon ve radyo programları yapan yazar Talha Bora Öge, ‘Şiirin gölgesinde türküler’ kapsamında Nevşehir’de yapmış olduğu programa Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK), gençlerin akademik, sosyal-kültürel, milli ve manevi gelişimleri için de her türlü imkan ve fırsatı sunmak için çeşitli sosyal aktiviteler yapmayı sürdürüyor.  KYK Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre merkezi Damat İbrahim Paşa  Salonu’nda  ‘Şiirin gölgesinde türküler’ programı düzenlendi. ‘Şiirin gölgesinde türküler’ kapsamında Gölge lakaplı Talha Bora Öge, gençlerle buluştu. Programa Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, KYK Nevşehir İl Müdürü Mehmet Sürücü ile gençlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. 


Televizyon ve radyo programları yapan Talha Bora Öge’nin şiir dinletisi ve türkülerle bezenmiş programı gençler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Gerçekleştirilen programla türkülerin kültürümüzdeki yeri ve önemine dikkat çektiklerini da ifade eden Nevşehir KYK İl Müdürü Mehmet Sürücü; “Türkülerimiz bizim en önemli kültürlerimizden biridir. Yıllar boyunca sevilerek söylenen türkülerimiz Talha Bora Öge ile farklı bir tarzda yorumlanarak, şiirleri türkülerle buluşturularak gençlerimize aktarıldı. Öğrencilerimizin ilgi ve alakası da çok güzel oldu. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.