2 Ekim 2017 Pazartesi günü KANAL D  ana haber bülteninde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralarında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de aralarında bulunduğu 6 AK Parti’li belediye başkanının istifasını istediği şeklindeki haber, Nevşehir’de büyük bir tepki oluşturdu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ‘ Cumhurbaşkanım istifamı istememiştir, bahse konu haberin hiçbir gerçeklik değeri yoktur’ şeklindeki açıklamasının ardından, yarın düzenlenecek devir teslim töreni ile görevini Mustafa Rauf Yanar’a teslim edecek olan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver son açıklamasını, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile yaptı.
AK Parti Nevşehir İl binasındaki Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda  Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, AK Parti  İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Nevşehir Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı basın açıklaması yapan Mehmet Ali Tanrıver, 2 Ekim 2017 Pazartesi günlü Kanal D ana haber bülteninde ,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de aralarında bulunduğu bazı belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifasının istendiği şeklindeki açıklamanın şehrimiz yönüyle hiçbir geçerliliğinin bulunmadığını belirtti. Tanrıver şöyle konuştu: “ Kanal D ana haber bülteninde ifade edilen iddianın hiçbir geçerliliği yoktur. Bu açıklamanın teyidi bizzat AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımızdan ve Belediye Başkanımız Hasan Ünver’den alınmamış, sorgulanmamıştır. Gazeteciliğe yakışmayan nitelikteki bu açıklamanın şehrimiz açısından  haber değeri olmayan talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. AK Parti Genel Merkez Yerel  Yönetimler Başkanımız Erol Kaya beyefendi de bu durumu şahsıma bizzat iletmiştir. Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver, daha önce olduğu gibi Nevşehir ile ilgili yatırım ve projelerine aralıksız devam etmektedir. “ dedi.

BİZ BİRİZ,BERABERİZ .KARDEŞİZ
Tanrıver, partilerine fitne sokmaya, teşkilatları yıpratmaya ve belediye başkanlarına iftira atmaya kalkanların bağımsız yargıya hesap vereceklerini  dile getirerek ‘ Kaynağı teyit edilmeden ulusal bir kanaldan yapılan bu açıklamanın amacının ne olduğunu anlamak çok da zor değil. Ama unutmasınlar Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde biz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver, değerli milletvekillerimiz ve bütün teşkilatımızla birlikte Nevşehir’de hizmet üretmeye devam edeceğiz.” dedi.