Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Tarihi Rahim Hoca Konağı’nda başlatılacak olan restorasyon çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı.

Başkan Elma, Tarihi Rahim Hoca Konağı için Anıtlar Kurulu’ndan proje onayı aldıklarını ve kısa süre içerisinde yapım ihalesine çıkacaklarını söyledi. Kaymaklı Belediyesi tarafından aslına uygun gerçekleştirilecek olan restorasyon sonrası butik otel olarak hizmet verecek.
Anıtlar Kurulu Onayladı
Başkan Halit Elma, “Tarihi Rahim Hoca Konağı’nda restorasyon çalışması başlatacağımızı duyurmuş, kasaba tarihi açısından önemli bir yeri bulunan konağı tekrar hizmet verir hale getireceğimizi müjdelemiştik. Bu konuda mülk sahipleriyle gerekli protokolleri imzaladık ve süreci resmi olarak başlatmış olduk. Geldiğimiz noktada ise Anıtlar Kurulu’na yapacağımız restorasyon için başvurumuza cevap almış durumdayız.  Anıtlar Kurulu’ndan projemize onay geldi. İnşallah restorasyon için kısa süre içerisinde yapım ihalesine çıkıyoruz. Kasabamıza hayırlı olsun” diye konuştu.
 Aslına Uygun Restorasyon
Gerçekleştirilen dönüşüm projelerine de değinen Başkan Elma, “Daha önce Uzun Ali Konağı'nda örnek dönüşüm çalışmasını hayata geçirmiştik. Tarihi Kentler Birliği Proje Ödülü alan bu çalışmamızın ardından şimdi de Rahim Hoca Konağı projesi ile yine örnek bir çalışmaya imza atıyoruz" ifadelerini kullandı.