Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri, Ziraat Mühendisi Hüseyin Güçlü, ilimiz genelinde yaptıkları çalışmalarda tarım alanlarında ilaçlı mücadeleyi tercih etmediklerini söyledi. 
Nevşehir Ziraat Odası olarak kendilerine başvuran tüm çiftçilerin sıkıntıları ile bire bir ilgilendiklerine dikkat çeken Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri Güçlü, ilaçlı mücadele yerine bitki besleme yoluyla hastalıkların bertaraf edilmesine özen gösterdiklerini ifada etti. 
Tarım alanlarında ilaçlı mücadelenin beraberinde ciddi sıkıntılar doğurulduğuna işaret eden Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisi Güçlü, “Ziraat odamıza tarım alanlarındaki sorunları nedeniyle gelen tüm çiftçilerimize imkanlarımız doğrultusunda bire bir yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Tarım alanlarında önceliğimiz bitkinin beslenerek yaşanan sorundan kurtarılması. Zira ilaç kullanımını tercih etmiyoruz. Bitki besleme grubu adını verdiğimiz zirai mücadele ile söz konusu üründe rastlanan sorunu ortadan kaldırmaya, verimli ve kaliteli bir ürünün ortaya çıkmasına özen gösteriyoruz” açıklamasında bulundu.