Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun   ATO Congresium'da "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması" programına Nevşehir İl ve İlçe  Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi Kefalet Kooperatif Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tam takım katıldılar.

 
Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU,  ATO Congresium'da "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması" programında  'Esnaflar için için 4 ayrı müjde veriyorum' dedi. Başbakan DAVUTOĞLU, yok olmaya yüz tutmuş meslekler faizsiz kredi müjdesi verdi. DAVUTOĞLU, "3 yıllık ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış olanlara da faizsiz kredi vereceğiz" dedi.

DAVUTOĞLU'nun açıklamalarından satır başları:

FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ

"Halkbankası Genel Müdürü'nü çağırdım ve kredilerin açılması talimatını verdim. Siz buradayken krediler derhal açılıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi vereceğiz. Ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel imkan tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış kardeşimize de faizsiz kredi vereceğiz. Bu sene 600 milyona çıkardığımız Halk Bankası kredilerinin faizlerini karşılama miktarını, 'Yüz milyon artıralım' denildi, ben bununla da yetinmedim, 150 milyon artırıyoruz. Önümüzdeki yıl 4 milyara yakın kredi kullanılabilecek.

AVM'LERDE YER AYRILACAK, KİRASI DÜŞÜK OLACAK

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'da süreç tamamlandı. Esnaf ve kültürün devamı için ne tedbir alınması gerekiyor ise aldık ve kanuna ekledik. Sizi büyüyen yapılar karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu çerçevede AVM kriterlerini değiştirdik. Her AVM'de yüzde 5 pay ayırma zorunluluğu getirdik. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere ise bin 3 oranında pay zorunluluğu getirdik. Buralarda kiralarda rayiç bedelin 4/1'i oranında olacak.

İNDİRİMLERE DÜZENLEME

- Ardı ardına yapılan indirimlere de düzenleme getiriyoruz.

- Çalışma saatleri konusu da kanuna eklendi. Bütün esnaf ve sanatkar odaları alışveriş günleri yapacak.

- Ustalık belgesi ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılacak.

- KOBİ'lere G-20'de özel bir gündem ayırdık. KOBİ'ler üzerinden tanıtım yapılacak. Esnaf ve Sanatkarların kültürü tüm dünyaya tanıtılacak."