Türkiye Radyo Televizyon Kurumu için Yıldızlar Tanıtım Organizasyon tarafından hazırlanan ve başarılı yapımcı Hasan Yıldız’ın yönetmenliğini yaptığı Kripteks hız, analitik zekâ ve pratik düşünmeye dayalı bir yarışma programı.

 

TRT Okul ekranlarında yayınlanacak olan Kripteks Programı için üniversitelerden seçilecek olan yarışmacıların öncelikle eleme sürecinden geçmesi gerekiyor. Nevşehir Üniversitesinde geniş bir ilgi ve katılımla Nevşehir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan eleme ile Kripteks, yarışmacılarını belirledi.

 

Kripteks, heyecan ve gerilimin hiç eksilmediği bir yarışma programı ve şu prensiplere dayalı;

 

Elemeler sonucu seçilen iki öğrenciye, birer şifre ve ulaşım masrafları için harcamak üzere 100 TL para veriliyor. Her yarışmacı, başlangıç noktasından itibaren bahsedilen hedefte kendisine ait bir şifre kutusu buluyor. Karşısına çıkan üç farklı şifreyi çözdükten sonra şifrelerde gösterilen hedeflere ilk önce ulaşmanın önem kazandığı programda; yarışmacılar cep telefonu, internet vb. iletişim araçlarını kullanamıyor.

 

Yarışma formatına göre 2 kişi yarışacak ve kazanan 1 kişi 500TL'lik para ödülü ile ödüllendirilecek.

 

Başarılı yönetmen Hasan Yıldız’ın yapımcılığını üstlenerek ekranlara taşıdığı Kripteks, daha şimdiden izleyenleri ekran başına kilitleyecek gibi görünüyor.