İlçede bulunan Ticaret Borsası üyelerini ve Çiftçileri ziyaret eden ve onların sorunlarını dinleyen Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer ve beraberindeki ekip, borsa meclisine Acıgöl ilçesinden bir ismin dahil edilmesi kararı aldı.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök’e ziyaretinde Ticaret Borsası Meclisi ve Yönetiminden Bekir Paslanmaz, İbrahim Salaş, Ümit Atabilen, Kemal Tekin ve İsmail Bayram’da eşlik etti.

Nevşehir Ticaret Borsasının Şubat ya da Mart aylarında yapılacak olan seçimi öncesinde yöre çiftçilerinin sorunlarını dinlemek ve önerilerini duymak için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Gök, Acıgöl ilçesinde zahire pazarı konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü adına da önümüzdeki aylarda ciddi bir çalışma içerisine girmeyi planladıklarını dile getirdi.

İlçenin sorunlarının bire bir Borsa meclisine getirilmesi ve bu sorunların çözümü için gerekenin yapılması için ilçeden bir temsilcinin Borsa meclisine alınmasını da kararlaştırdıklarını kaydeden Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, “Bilindiği gibi Şubat ya da mart ayında Ticaret borsamızın seçimleri yapılacak. Henüz tarih belli olmadı ancak bu süre içerisinde seçimimizi yapacağız. Seçim çalışmalarımıza yönelik startımızı Acıgöl ilçemizden verdik. Acıgöl ilçemizdeki üreticilerimizle birlikteyiz. Ciddi bir teveccüh göstererek bizleri sağ olsunlar ağırladılar. Dertlerini dinledik. Özellikle Acıgöl ilçemizde Zahire Pazarı ile ilgili sorunların bulunduğu gündeme geldi. Bu sorunun çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu arada Ticaret Borsamızın meclisinde Acıgöl ilçemizden bir temsilcinin de yer almasını kararlaştırdık. Hem buradaki üreticilerimizin sorunlarının bizlere aktarılması, hem de bu sorunların takip edilerek ilimiz bazında çözüm yollarının bulunması için meclisimizde Acıgöl’den bir temsilcinin var olması önemli olacak. Acıgöl iyi bir buğday deposu. Hububatla ilgili bu ilçemizin öne çıkarılması gerekiyor. Acıgöl Nevşehir içinde Borsamız içinde önemli bir ilçe” diye konuştu.