Türk Eğitim Sen Kayseri bölge avukatı aynı zamanda Türk Hukuk Enstitüsü Kayseri Şube Başkanı Avukat İsmail Tanrıöven Nevşehir’de bilgilendirme toplantısı yaptı.

Sendika ve şubenin bölge avukatlığı görevini yürüten  Avukat İsmail  Tanrıöven Nevşehir Türk Eğitim Sen organizesi ile görevden alınan okul müdürleri ile iftar ve istişare toplantısı için Nevşehir’e geldi.

Şehir merkezindeki bir restoranda şube yönetimi ve ilçe başkanlarının  da hazır bulunduğu toplantıda  görevden alınan okul müdürleri ile buluşan bölge  avukatı Tanrıöven, iftar programının arkasından yaklaşık iki saat süren  bir bilgilendirme geçekleştirdi.

İstişare toplantısı öncesi bir açılış konuşması yapan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, toplantıya katılan yönetici ve okul müdürlerini selamlarken, istişare ve bilgilendirme toplantısı için Kayseri’den  gelen  bölge avukatına sağladığı, sağlayacağı  katkı ve destek için teşekkür etti.

Uğur açıklamasının devamında; “İftar ve istişare toplantısına katılan okul müdürlerimiz istişare süresince;  görevden alınan okul müdürlerinin durumu, yaşanan süreç, idari mahkeme sonuçları, uğradıkları hak kayıplarının telafisi, göreve geri dönüşler, son  Danıştay kararı, önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi’nin esastan görüşeceği dershaneler yasası olarak bilinen yasanın görüşülmesi, önümüzdeki günlerde yapılacak hukuki ve idari çıkışlar gibi pek çok konuda  avukatımıza soru yönelterek hukuki bilgi almışlardır.

İstişare süresince tam anlamı ile hukuki bilgilendirme imkanına kavuşan okul müdürlerimiz istişare sonunda duydukları memnuniyetle ile  beraber  sayın İsmail Tanrıöven’e teşekkür etmişlerdir.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak bölge avukatımız İsmail Tanrıöven’e katılım ve bilgilendirme için teşekkür ediyoruz.” dedi.