Nevşehir’in Gülşehir İlçesine bağlı Tuzköy Mahallesinde kanserli bölgeye yapılan yeni konutlar için Haciz işlemlerinin başlatılmasına tepki gösteren vatandaşlar yol kapatarak tepki gösterdi.

‘Kanserli Köy’ olarak bilinen Gülşehir'in Tuzköy mahallesinde kansere neden olan evlerini terk ederek AFAD tarafından yaptırılan yeni evlere taşınan vatandaşlar bu evler için kendilerinden para talep edilmesine yol kapatarak tepki verdi.

Tuzköy de ki Kapadokya Havalimanı önünde eylem yapan vatandaşlar tepkilerini yolu kapatarak gösterdi. Vatandaşların eylem yaptığı noktaya gelerek sorunlarını dinleyen Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ise, biz devlet olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız sözleri üzerine vatandaşlar eylem yapmayı bıraktı.

Gülşehir ilçesinde eylem yapan vatandaşlar burada yolu kapatarak bir süre protesto etti. Eyleme katılanlardan Ahmet Balta isimli bir vatandaş , ‘’Biz bugün yolu kapattık. Vatandaş olarak hakkımızı istiyoruz. Buradan uçak kaldırmayacağız. Vatandaşı borçlandırma yaparken hasarlı evler yazdırdılar. Bizim evlerimiz hasarlı değildi.

Devlet hiçbir evimize hasar tespiti yapmadı. Evlerimizin değerleri bizlere verilmedi. Devlet alacağına karga da vereceğine bülbül mü? Baştan devlet bizlere borçlu. Biz TOKİ’ye ev yaptırmadık biz sağlığımız açısından evlerimizi değiştirdik. Devlet bunu bilsin. Buradan uçak kalkmayacak bu köy bizim bu havalimanı da bizim’’ dedi.

Eyleme katılan Tuzköylü bir bayan vatandaşımız  ise, Biz evlerimizin değerlerini istiyoruz. Biz ne ile para ödeyeceğiz. Onlar bize versin bizde devlete geri ödeyelim derken başka bir bayan ise devletin yaptırdığı ev mücevherde bizim evimizi neden çöplük etti. Bizi kanserden mi kurtardı. Sıdamızdan yine kanser olduk diye serzenişte bulundu.

Evlerine gelen icraları protesto etmek için toplanan vatandaşların yanına daha sonra ise Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin geldi. Kaymakam Ertekin burada vatandaşların bir süre sıkıntılarını dinlerken yapmış olduğu konuşmalar sonrasında ise vatandaşlara eylemi bıraktırdı.

Gülşehir’in Tuzköy Mahallesinde Kapadokya Havalimanı önünde eylem yapan vatandaşlar ile görüşen Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin burada vatandaşlar ile uzun süre görüştü.

Devlette yazı esastır. Bize sıkıntılarınız neyse bizlere ileteceksiniz. Bakın geçtiğimiz ay Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız geldi. Bir sıkınıtınız varsa muhatabınız benim dedi. Sayın Bakanımızın talimatı şu idi. Siz başvurunuzu yapın ben takibini yapacağım demişti. Ben burada şimdi Vali Bey’in vekili olarak konuşuyorum. Bu şekilde davranarak bir şey elde edemezsiniz. Pazartesi bize gelin. Makul olanlar ne ise hep birlikte çözüme kavuşturmak için çalışalım. Ben gerekenleri Vali Bey ile görüşeceğim ve ilgili yerlere iletilecektir. Biz devlet olarak teminat bizleriz’’ diye konuştu.

Kaymakam Ertekin burada konuştuğu vatandaşlara,  Arkadaşlar hakkınızı istediğininiz zaman makul bir şekilde yaparsanız kimse size bir şey demez demesine üzerine eyleme katılan bir genç ise, sayın Kaymakamım biz burada yol kesip haraç almıyoruz, biz eşkıyalık yapmıyoruz. Biz hakkımızı savunuyoruz. Benim halam kanserden ölmüş, babaannem kanserden ölmüş, dedem kanserden ölmüş benim kanser olmadığım belki ihtimalsiz yani, ben 26 yaşındayım belki bende kanserim dedi. Kaymakam Ertekin ise hakkınızı biz zaten takip ediyoruz demesi üzerine vatandaşlar tarafından sözleri sık sık kesilen Kaymakam Ertekin konuşmak için müsaade istedi. Ertekin, ‘’ Bakın siz şimdi şunu yapacaksınız. Ben size yolu gösteriyorum. Pazartesi günü geleceksiniz bize. Buradan bir heyet oluşturacaksınız. Yazılı bir şekilde geleceksiniz. Onun takibini biz yaparız.


Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin’in kendilerine yardımcı olacakları konusunda söz vermesi üzerine toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.