İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Fuarizmir’de bu yıl 7-10 Aralık tarihleri arasında 11'incisi düzenlenen Travel Turkey 2017 fuarında yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı, İZFAŞ ve TURSAB fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’nin doğusundan batısına kadar yaklaşık 60 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda her yöre kendine özgü değerlerini tanıttı. Bu yıl 11. kez kapılarını ziyaretçilerine açan fuarda önceki yıllarda olduğu gibi Uçhisar Belediyesi, Kapadokya çatısı altında yerini aldı. Ayrıca Uçhisar Belediyesi ile birlikte Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB),Tursab, Ahiler Kalkınma Ajansı, KAPTİD, Ürgüp Belediyesi, Avanos Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Göreme Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Kaymaklı Belediyesi ve Çat Belediyesi de Kapadokya standında tanıtım gerçekleştirdi.
Nevşehir bu yıl partner il olarak fuara katılırken, yerli ve yabancı çok sayıda katılımın olduğu Travel Turkey İzmir 2017 fuarında Kapadokya bölgesi her yönüyle gelen ziyaretçilere tanıtıldı.
Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş fuar açılışına katılarak Kapadokya standını da ziyaret etti.
Fuarda, Kapadokya bölgesini ve Uçhisar’ı tanıtan Uçhisar Belediyesi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Uçhisar standına gösterilen ilgiden dolayı memnun kaldıklarını belirten Başkan Karaaslan, “Kapadokya’yı ve Uçhisarımız’ı ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak adına yaptığımız bu tür katılımların neticesini en kısa zamanda alacağımıza inanıyorum. Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları fuarlarda bölgemizin güzelliklerini anlatarak fırsata çevirebilirsek başarıya ulaşmış oluruz.” dedi. 7 Aralık tarihinde başlayan İzmir Travel Turkey 2017 fuarı 10 Aralık Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırladı.