Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, dördüncü kez dava kazanmasına rağmen halen okul idarecisi olarak görevlendirilmeyen öğretmenler olduğunu ifade etti.
 
Haksız yere görevden alınan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler için sendika olarak 2014 yılından beri yargı mücadelesi sürdürdüklerini belirten Mustafa Uğur, " Sendikamızın üyesi olan, idareci olarak görev yaptıkları okullarda yıllarca adeta yıldız gibi parlayan, eğitimin altın niteliğindeki değerleri olarak ifade edeceğimiz  Osman Doğan, Önder Doğan ve Adnan Yıldız'ın gasp edilen haklarını tekrar almak, yönetici olarak tekrar göreve başlamalarını sağlamak adına hep birlikte kararlı bir mücadele sürdürmekteyiz. Bu mücadelemizde her defasında yargı bizleri haklı görmekte, üyelerimizin acil olarak göreve başlatılması gerektiğini vurgulamaktadır fakat Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yargı kararlarını yok sayarak usulsüzlük yapmaktadır" dedi.
 
Gerek idare gerekse de bölge idare mahkemelerinin Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenleri defalarca haklı bulduğunu belirten Uğur, "15 Temmuz sonrasında ülkemizde milli birlik ve dayanışma ortamı olduğunu ısrarlar savunuyoruz ama Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve diğer yönetici arkadaşları bu milli birlik ve beraberlik ortamını bozmak adına yargı kararlarını yok saymakta, üyelerimizi ötelemeye çalışmaktadır" dedi.
 
Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yargı kararlarını yok sayarak ve bazı eğitimcileri öteleyerek Yenikapı ruhuna aykırı hareket ettiğini vurgulayan Uğur, "Yenikapı ruhunun bozulması için ülke genelinde gece gündüz başta FETÖCÜler ve terör örgütü yandaşları mücadele etmektedir. Peki bilerek ve kasıtlı olarak usulsüz işlem yapan Murat Demir kimse hizmet etmektedir" diye konuştu.
 
Uğur, açıklamasının sonunda ise Yenikapı ruhuna aykırı hareket eden Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konu hakkında rapor göndereceklerini belirtti.