Sağlıklı Kentler Birliği ile Adnan Menderes Üniversitesi işbirlikteliğinde düzenlenen II. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde “YARININ KENTLERİ” temasıyla başladı.

Ürgüp Perissia Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Sağlıklı Kentler Birliği üyesi belediye başkanları katıldı. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamasında; "II.Uluslararası Şehir, Çevre, Sağlık Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştirdim.Kongrenin şehrimizde gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ederim" dedi. 

16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Sağlıklı Kentler Birliği’nin de destek verdiği kongrede birliğe üye belediyeler bisiklet kullanımı ile ilgili uygulama örneklerini sergileyecekler.

Şehir, Çevre ve Sağlıkta işbirliği ana fikri ile yola çıkılan kongrede; sağlıklı ve sürdürebilir kentler yaratmak için akademisyenlerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, merkezi idare kuruluşlarının ve vatandaşların ortak bir yaklaşımla hareket etmesi için izlenecek yolların belirleneceği ve akademik çalışmaların yapılacak.

Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Didem Evci Kiraz’ın koordinatör olduğu kongrede Hayallerin ötesinde ilerleyen teknolojiye rağmen temel ihtiyaçları karşılamayı sağlayan olanakların azaldığı yerkürede, bu iki zıt konuyu ele alan ve “YARININ KENTLERİ” için çalışan bilim insanları Kongre’de temsil edilecek. İnsanoğlunun 2027 yılında Mars’a kalıcı olarak yerleşmeye gitmeyi planladığı günümüzde yarının kentlerinin nasıl olacağı tartışmaya açılacak.