17 Mayıs 2007 yılında ‘Nevşehir Üniversitesi’ olarak kurulan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve 7 Kasım 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan kanun gereğince ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ olarak eğitim-öğretimine devam eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin isim kısaltması düzenlenen anketle belirlenecek.

Ortaya koyduğu kaliteli eğitim ve öğretiminin yanı sıra ürettiği proje ve başarılı girişimleriyle her geçen gün hızla büyüyerek gelişen ve adından söz ettiren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, isim kısaltmasına yönelik gelen talep ve görüşlere binaen ‘Üniversitemizin İsim Kısaltması Sizce Ne Olmalı’ anketi başlattı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin isim kısaltması NEHVÜ mü? NEVÜ mü? NHBV mi? NEHÜ mü? NBHVÜ mü ? olmalı ...


Üniversitenin resmi internet sitesi olan  https://www.nevsehir.edu.tr/ adresi üzerinden başlatılan  ankette, yine kamuoyu ve öğrencilerin talep ve görüşleri doğrultusunda belirlenen isim kısaltmalarından ‘NEVÜ’, ‘NEHÜ’ ‘NHBV’ ve ‘NHBVÜ’ isim kısaltmaları yer almakta.
Bugün başlayan ve 15 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecek olan anket oylaması sonucu en çok talep edilen isim ‘Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin resmi kısaltılmış ismi olarak belirlenecek ve kamuoyu ile paylaşılacak.