Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, özgür Bosna-Hersek’in temellerini inşa eden Bilge insan Aliya İzzetbegoviç ’in tarihe iz bırakan kişiliği ve bütün dünya Müslümanların sevgisini kazanan bir lider olarak hafızalarda haklı bir yer tuttuğunu belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Bosna-Hersek’in özgürlük mücadelesinin simge ismi Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 13. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bosna-Hersek’in tarihe iz bırakan ve bütün Müslümanların sevgilerine mahzar olan lideri Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 13’üncü yılında tüm dünya Müslümanları tarafından rahmetle anıldığına vurgu yapan Ünver mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

"Bilgeliği ile Boşnak Müslümanlarını aydınlatan Aliya İzzetbegoviç, siyasi ve askeri alandaki mücadelesiyle de Bosna Hersek’in bağımsızlık kazanmasında en büyük rolü oynadı. Mütevazı bir hayat yaşayan İzzetbegoviç, halkına mücadele dolu bir hayatın sonunda ışık tutan eserler bıraktı. Özgür Bosna’nın temellerini inşa eden Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i bütün dünya Müslümanları, davasında samimi, kararlı ve bilge bir kişi olarak tanıdı. O hem önderliğiyle hem de fikirleriyle çevresini etkiledi. Devlet başkanlığı ve komutanlığının yanında entelektüelliği ile de Boşnak halkının yol göstericisi olan Aliya İzzetbegoviç,örnek kişiliği ile tüm dünya Müslümanları tarafından hafızalarda haklı bir yer kazanmıştır. Bu vesile ile bu bilge insanı bir kez daha rahmetle yad ediyorum.”